Jan Wessels met trainer Rick Slaghekke.
Jan Wessels met trainer Rick Slaghekke. (Foto: Jan Wessels)

Op weg naar Jordanië deel 14: Persoonlijke ontdekkingsreis

door Jan Wessels

Onlangs een schitterende dag gehad. Na het opstaan heb ik me eerst gewogen. Yes, 74,8 kilo,onder de 75 kilogram! Er is nu ruim twaalf kilo af en ik zit bijna op mijn streefgewicht. Super!

Onlangs was er Heilig Avondmaal in onze kerk. Dit was een fijne dienst. God houdt zoveel van mij dat Hij zelfs de eeuwigheid met mij wil doorbrengen. Als wij een kind van God zijn schept God een genoegen in ons. De Bijbel zegt hierover in Efeze 1:5 Die ons te voren verordineerd heeft tot aanneming tot kinderen, door Jezus Christus, in Zichzelven, naar het welbehagen van Zijn wil.Een van de geweldige gaven die we van God hebben gekregen, is het vermogen om van dingen te genieten. God heeft ons geschapen met emoties en vijf zintuigen, zodat we genot kunnen ervaren. We kunnen van dingen genieten, omdat God ons naar Zijn beeld heeft gemaakt.

Nu even weer wat anders. Het regelen van de collecte is een hele klus. In Rijssen gaat het nog wel, maar in Holten ken ik niet veel mensen. In Holten wonen echter ook veel geweldige mensen! Is er iemand die voor mij de collecte in Holten wil regelen? Stuur een mailtje naar collecteopendoors@gmail.com en vermeldt hierin dat je de collecte wel wilt regelen in Holten. Ik heb al wel een lijst met alle straatnamen en collectewijken van Holten. Het zo erg fijn zijn voor de vervolgde christenen dat er ook in Holten een mooi bedrag wordt opgehaald. Daarmee kunnen we weer Bijbels kopen die we aan hen kunnen geven. Kun je een mooier cadeau voor hen bedenken?

Het was koud toen ik ging hardlopen. Ongeveer min 3 graden Celsius. We hebben eerst binnen de warming up gedaan. Mijn vrouw was ook meegekomen om een paar foto's te maken, zodat jullie een indruk kunnen krijgen van de warming up. Vervolgens zijn we met de atleten naar buiten gegaan en hebben we 9,6 kilometer hardgelopen. Daarna hebben we nog maar een rondje om de baan hardgelopen, zodat we precies 10 kilometer hadden gelopen. Een rondje om de atletiekbaan is namelijk precies 400 meter.

Na afloop ben ik weer lekker teruggefietst naar huis. Meestal ga ik op de fiets naar de atletiekvereniging. Toen ik thuis kwam heb ik het bad aangezet. Even heerlijk relaxen na een fijne dag! Van een warm bad word je weer een ander mens, na het hardlopen in de kou. Na een kwartiertje is alle kou weer uit je lichaam verdwenen.

Van een enthousiaste lezer van dit stukje heb ik nog een dagboek gekregen over doelgericht leven. We moeten eerst kijken naar wat God wil dat we doen. Elke dag lees ik hierover een hoofdstuk. In 40 dagen kom je erachter hoe je moet werken en leven voor God en voor mensen, met alle kwaliteiten die je hebt. Geweldig toch! Het is een persoonlijke geestelijke ontdekkingsreis. Waarom leef je eigenlijk op aarde? Om God groot te maken. Nu al in dit leven en straks voor eeuwig!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten
Shopbox