Foto: Roland Cornelissen CDA

'Nog veel uitdagingen waar ik me graag voor in wil zetten'

RIJSSEN/HOLTEN -  De lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart stellen zich de komende tijd voor. Deze keer is Roland Cornelissen van het CDA aan de beurt. Cornelissen is 47 jaar, is geboren in Dieren en woont nu 26 jaar in Holten. Hij is getrouwd met Marjan en vader van twee 19-jarige dochters.

Wat onderscheidt uw partij het meest van de andere partijen?
"De meeste partijen zijn sterk vertegenwoordigd in een van de kernen en het CDA is dit in zowel Rijssen als Holten.Dat geldt niet alleen voor onze stemmers, maar ook voor onze raads- en commissieleden. Een groot voordeel hierbij is dat we zo ook goed weten wat er in elke kern leeft en speelt."

U mag één dag de baas van Rijssen-Holten zijn. Wat zou u direct doen?
"Ruimte maken voor verschil. De politiek in Rijssen-Holten heeft sinds de herindeling vooral gefocust op harmonisatie, wij willen nu ruimte bieden voor verschil. Juist omdat Rijssen, Holten, Dijkerhoek en Espelo van elkaar verschillen, mogen wat het CDA betreft de spelregels in die kernen ook van elkaar verschillen."

Welk college heeft uw voorkeur?
"Een college met een breed draagvlak in Rijssen en Holten. De afgelopen vier jaar heeft een dergelijke coalitie wat ons betreft goed gewerkt. Wij kijken positief terug op deze samenwerking."

Bent u eventueel beschikbaar als wethouder?
"Ja, ik heb aan mijn partij aangegeven dat ik weer beschikbaar ben voor de komende vier jaar. Er liggen nog veel uitdagingen waar ik me graag voor in wil zetten."

Wat is voor u het belangrijkste onderwerp voor de komende vier jaar?
"Hoe geven we Rijssen-Holten door? Veel gaat goed in Rijssen-Holten. De werkloosheid is laag, de gemeentefinanciën zijn op orde en gemeentebelastingen behoren tot de laagste in Nederland, maar hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen en kleinkinderen het goed houden? Dat is niet alleen voldoen aan de gemeentelijke klimaatdoelstellingen, maar ook kunnen beschikken over goede kwalitatieve zorg en betaalbare woningen in een prettige leefomgeving."

Waar wilt u over vier jaar trots op zijn?

"Dat het nog beter wonen, ondernemen en recreëren is in Rijssen-Holten. Verder bouwen aan mooie wijken met voldoende betaalbare woningen, ruimte voor ondernemen en winkelcentra die een make-over hebben gehad en veel toeristen die hier een geweldige tijd hebben gehad."

Wat is voor u het mooiste stukje van de gemeente en waarom?

"We hebben veel plekjes in de gemeente die ik erg mooi vind. Deze plekken hebben allemaal hun eigen charme. Daar tussen kiezen is bijna onmogelijk, maar als ik moet kiezen, wordt het een stukje dat misschien helemaal niet zo mooi is als de rest: de A1 afslag Holten-Oost. Qua schoonheid valt het in het niet bij al die andere plekken als de Holterberg, de Regge met haar Pelmolen of de Borkeld, maar toch is het mij heel dierbaar. Want hier krijg ik altijd het gevoel van thuiskomen, thuiskomen in Rijssen-Holten."

Meer berichten
Shopbox