De band Rumor has it bestaat uit  Nienke Kreijkes, Daniëlle Krejenzang, Annemiek Lubbers, Jolinde Berns, Maartje Slot en Anneloes Brand.
De band Rumor has it bestaat uit Nienke Kreijkes, Daniëlle Krejenzang, Annemiek Lubbers, Jolinde Berns, Maartje Slot en Anneloes Brand. (Foto: Parkgebouw Rijssen)

Rumor has it met Charly Luske op het podium

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Het podium van het Parkgebouw is op zaterdag 17 maart voor Rumor has it en Charly Luske.

Rumor has it wordt gevormd door zes muzikale meiden. Nienke Kreijkes, Daniëlle Krejenzang, Annemiek Lubbers, Jolinde Berns, Maartje Slot en Anneloes Brand hebben elkaar ontmoet in 2007 bij een musicalgroep en hier is een mooie vriendschap ontstaan. Ze deden onder meer mee aan Holland's Got Talent waarbij ze in de liveshows belandden. Met hun verschillende stemmen, die perfect matchen, kunnen zij vele muziekgenres aan. Stilzitten doen de meiden niet. In 2016 zetten zij een eigen theatervoorstelling op de planken: 'The Extra Mile'. Deze avond zetten zij weer een extra stap tijdens deze voorstelling, waarbij Charly Luske te gast is.

Voice of Holland

Charly is onder meer bekend van de tweede editie van The Voice of Holland, waar hij in de finale stond. Hij speelde in diverse musicals, maar de live optredens met bekend en eigen repertoire bleven trekken. Deze avond komt hij samen met een gitarist en pianist het dak er af spelen. En natuurlijk zingen Rumor has it en Charly samen ook nog een nummer.

Combinatie
Parkgebouw houdt regelmatig combinatieoptredens van amateurgroepen en professionals. In dit geval is Rumor has it de amateurgroep. En hoewel ze al veel hebben opgetreden doen de meiden dit allemaal naast hun werk en drukke gezinsleven. We hebben Nienke Kreijkes gevraagd een aantal vragen te beantwoorden.

Wat vind je het mooiste aan zingen?
"Het mooiste aan zingen vind ik persoonlijk het gevoel van samenhorigheid. Als alle stemmen samen komen en de harmonie, timing en dynamiek kloppen allemaal, dan geeft dat zo'n geweldig goed gevoel."

En hoe bewaar je dan de vrede in zo'n meidengroep?
"De vrede bewaren we doordat iedereen in de groep zijn eigen taak heeft. Jolinde maakt bijvoorbeeld de arrangementen, Maartje doet de financiën en ik doe communicatie. Daarnaast willen we het ook graag goed doen voor elkaar. Als ik mijn partij niet ken, voel ik me schuldig tegenover de rest. Daarom doen we allemaal erg ons best om alles zo goed mogelijk neer te zetten. Daarnaast maken we ook goede afspraken over wat we per week instuderen en wat we tijdens de repetitie gaan doen. Omdat we allemaal even fanatiek zijn gaat het maken van afspraken hierover heel natuurlijk. Hoewel we natuurlijk ook wel eens discussies of verschillende meningen hebben. Maar dit zorgt er alleen maar voor dat we het beste uit onszelf kunnen halen en daarnaast blijven we natuurlijk wel zes vrouwen bij elkaar."

Valt het nog te combineren?
"Het is soms passen en meten om het repeteren en optreden in ons gezinsleven in te passen. Instuderen van nieuwe partijen doe ik bijvoorbeeld in de auto op weg naar mijn werk.
Wanneer het niet lukt om oppas te regelen voor de kinderen repeteren we thuis bij diegene."

Vind je het optreden nog spannend?
"Er is natuurlijk altijd sprake van gezonde spanning voor een optreden. Helemaal omdat we nu uitgedaagd zijn om weer wat nieuws te doen met allemaal nieuwe nummers. Maar gelukkig is er naast die spanning vooral veel ruimte voor genieten."

Wat wil je verder nog kwijt aan de lezers?
"Iedereen moet gewoon komen naar ons optreden. We zetten een gevarieerd programma neer. We gaan van hedendaagse pop naar country naar a capella.
Daarnaast zingen we nog een te gek nummer samen met Charly Luske dat je niet mag missen."

Het concert op zaterdag 17 maart begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 16,50 euro, dit is inclusief verenigingskosten. Meer informatie en tickets via de website www.parkgebouw.nl. Kaarten zijn ook te koop aan de balie van het Parkgebouw op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Meer berichten
Shopbox