''Er is geen hardloopwedstrijd in Nederland zoals de Diepe Hel Holterbergloop.'' Dat zijn de woorden van de organisatie van dit  jaar tweedaagse evenement. Foto: Martin Pieters.
''Er is geen hardloopwedstrijd in Nederland zoals de Diepe Hel Holterbergloop.'' Dat zijn de woorden van de organisatie van dit jaar tweedaagse evenement. Foto: Martin Pieters.

Diepe Hel Holterbergloop tweedaags

HOLTEN/NIJVERDAL - ''Er is geen hardloopwedstrijd in Nederland zoals de Diepe Hel Holterbergloop. De omgeving en het uitdagende parcours is voor alle hardloopniveaus een bijzondere loop. En dit jaar zijn er twee dagen.'' Dat zijn de woorden van de organisatie van de loop waarvoor de inschrijving van de 31ste editie begint op zondag 8 april om precies 9.00 uur via de website.

Inschrijven kan voor de Diepe Hel Night Run op zaterdag 27 oktober, voor de Hemink 10 kilometer, VolkerWessels halve marathon en Rabokidsrun op zondag 28 oktober. Dit jaar wordt de Sans-online 5 kilometer omgetoverd tot de Sans-Online 6 kilometer Night Run op zaterdagavond 27 oktober. Dit jaar is de finish in Nijverdal van de Sans-Online 6 kilometer, Hemink 10 kilometer en VolkerWessels halve marathon.

Mogelijkheden
''Spanning, sfeer en sport zijn dé drie elementen die prachtig samensmelten tijdens de allereerste Night Run van de Diepe Hel Holterbergloop op zaterdagavond 27 oktober. We spelen al langer met deze gedachte'', vertelt voorzitter Hans Stokvis. ''Door de subsidie van de provincie Overijssel is het dan ook echt mogelijk om de 5 kilometer van de zondag te verplaatsen naar de zaterdagavond. Dat geeft niet alleen rust op de zondag voor de Rabokidsrun, Hemink 10 kilometer en VolkerWessels halve marathon maar ook mogelijkheden voor de organisatie om te groeien in deelnemers.''

De Diepe Hel Night Run laat de Holterberg in het holst van de nacht van haar mooiste kant zien. ''De afwisseling van de mystieke stilte in het maanlicht op de Holterberg en in het dorp opzwepende muziek, lichtshows, glow in the dark, fakkels en niet te vergeten een toffe afterparty in de feesttent. Zeg nou zelf? Daar wil je toch gewoon bij zijn?'' Het startterrein gaat open om 20.00 de start is om 20.30 uur.

Rabobank Bedrijvenloop
Niet alleen de Night Run is nieuw, ook de sponsor van de bedrijvenloop is nieuw. ''Al jarenlang is Rabobank Noord West Twente verbonden als sponsor van de kidsrun aan de Diepe Hel Holterbergloop. Dit jaar zijn zij ook sponsor van de bedrijvenloop. Zij nemen het stokje over van Euro Planit die de afgelopen drie jaar was verbonden als Bedrijvenloop sponsor aan de Diepe Hel Holterbergloop'', aldus de voorzitter. De bedrijvenloop vindt plaats op alle afstanden, dus ook op de nieuwe Night Run 6 kilometer.

Informatie
Meer informatie over de Diepe Hel Holterbergloop staat op de website

Meer berichten
Shopbox