Foto: Zwembad de vijf heuvels

Samen voorbereiden op de triatlon Hof van Twente

MARKELO - Zwembad de Vijf Heuvels in Markelo houdt een speciale trainingsclinic voor deelnemers aan de Hof van Twente Triatlon. Deze clinic bestaat uit twaalf trainingen onder leiding van zweminstructrice Henny Huisken. De Hof van Twente Triatlon wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden en vindt plaats op 27 mei. Net als voorgaande jaren speelt deze sportieve uitdaging zich af in en rondom zwembad De Vijf Heuvels.

"Als gastheer en mede-organisator wil zwembad De Vijf Heuvels graag iets extra's doen voor de deelnemers om optimaal voorbereid aan de start te komen," vertelt een woordvoerder. "Daarom houdt het zwembad een trainingsclinic onder leiding van zweminstructrice Henny Huisken, die zelf ook fanatiek triatleet is."

De clinic start op zaterdag 3 maart en bestaat uit twaalf trainingen waarin alle aspecten van de triatlon uitgebreid aan bod komen. Het draait dus niet alleen om zwemmen, de specialiteit van hoofdtrainer Huisken. "Dankzij een samenwerking met de Triatlonvereniging komen ook de fiets- en looptraining uitgebreid aan bod, net als de wisselingen tussen het zwemmen, fietsen en lopen," aldus de woordvoerder. "De deelnemers worden daarbij begeleid door verschillende gespecialiseerde trainers en ervaren triatleten."

De trainingen vinden plaats op zaterdag, van 12.30 uur tot 14.00 uur in zwembad 'De Vijf Heuvels' in Markelo. De kosten hiervoor bedragen 66,50 euro, te voldoen bij de inschrijving bij de receptie van het zwembad. "Deelnemers die in het bezit zijn van een magneetkaart, worden verzocht deze mee te nemen," zegt de woordvoerder. Inschrijven kan nog tot en met de eerste trainingsdatum van 3 maart. De overige trainingen vinden plaats op 10,17, 24, 31 maart 7, 14, 21, 28 april, 5, 12 en 19 mei. "Deelnemers die op een van die data verhinderd zijn, kunnen de zwemtraining inhalen tijdens de reguliere triatlontraining op maandag van 20.00 tot 20.45 uur of vrijdag van 17.45 tot 18.30 uur."

Meer weten?
Voor meer informatie over deze extra trainingen kan contact worden opgenomen met Henny Huisken. "Ze is per e-mail te bereiken via activiteiten@sportfondsenhofvantwente.nl of telefonisch via het algemene nummer van het zwembad 0547-361794 of via haar rechtstreekse nummer 06-29231745," zegt de woordvoerder.

Meer informatie over de reguliere triatlontrainingen in het zwembad, die het hele jaar door worden gegeven, is te vinden op de website www.zwembaddevijfheuvels.nl. Meer informatie over de triatlon staat online.

Meer berichten
Shopbox