Ruben Ligtenberg (nummer 87) in actie tijdens de wedstrijd in Tilburg.
Ruben Ligtenberg (nummer 87) in actie tijdens de wedstrijd in Tilburg. (Foto: Jannes Wolff)

Ruben Ligtenberg is Nederlands Kampioen

door de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen

TILBURG/RIJSSEN -Bij het Nederlands Kampioenschap in Tilburg heeft de jeugd onlangs gestreden om de eerste plaats. Namens de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen stond Ruben Ligtenberg aan de start in de categorie junioren C.

Na voorgaande jaren telkens dichtbij het podium te zijn geëindigd was nu het doel om daar daadwerkelijk op te kunnen gaan staan. Vijfentwintig rondes van tien kilometer moesten er gereden worden en dat gebeurde op een niet al te hoog tempo."De groep bleef dus groot en af en toe waren er wat ontsnappingen. Terwijl ook Ruben een keer meezat met zo'n ontsnapping was het wel duidelijk dat het uiteindelijk op een massasprint zou uitdraaien," vertelt een woordvoerder. "Toch was er kort voor de tijd nog een uitlooppoging en even leek het erop dat het peloton te laat ging komen."

Trots
"Maar bij het ingaan van de laatste ronde was het peloton in volle sprint en werd de aanvaller weer ingerekend," vervolgt de woordvoerder zijn verhaal. "Ruben lag toen al op kop van het peloton en liet zien duidelijk de snelste te zijn in de sprint. Met een voorsprong van zo'n tien meter ging hij met gestrekte armen over de finish. Daarmee was hij Nederlands Kampioen geworden. Een prachtige prestatie, waar we als vereniging erg trots op zijn."

Junioren A
"Ook de junioren A deden mee aan de wedstrijd. Jelle en Jelmer Ligtenberg verschenen namens de vereniging aan de start. Zij konden het voorbeeld van hun jongere broertje helaas niet volgen en werden respectievelijk 17e en 24e."

Meer berichten
Shopbox