Foto: Jan Wessels

Op naar Jordanië deel 13: 'We moeten in actie komen'

door Jan Wessels

Allereerst minder goed nieuws. In het Reformatorisch Dagblad van 17 februari stond dat zelfs de kinderen van de christenen in India worden opgepakt door de overheid. Deze kinderen worden opgepakt, alleen maar omdat ze christen zijn.

Wat doen we als onze kinderen worden gekwetst? We gaan ze helpen en steunen. Help de kinderen van de christenen. Ook hier kan ik iets aan doen en jij ook. Open Doors helpt deze kinderen. Kom in actie om ze te helpen. Houd een actiemarkt. Of ga collecteren in Rijssen of Holten voor Open Doors. Bij de gemeente Rijssen-Holten heb ik een collectevergunning aangevraagd namens Open Doors. Ik heb hiervoor een speciaal e-mailadres aangevraagd: collecteopendoors@gmail.com. In week 18, van 30 april tot en met 5 mei, ga ik hiervoor collecteren in Rijssen. Word collectant! Geef je op via eerdergenoemd e-mailadres en geef je naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en e-mailadres door. Vanaf 14 jaar mag je zelfstandig collecteren. Als je jonger bent moet je vader of moeder meelopen, of een oudere broer of zus. Collecteer in je eigen straat, daar ken je de weg. In principe is dit mogelijk, behalve als de straat al aan iemand anders is toegezegd. Wacht dus niet te lang met opgeven. We moeten echt in actie komen om deze kinderen te helpen. God kijkt naar ons en ziet wat we wel of juist niet doen. Laten ook onze kinderen hun leeftijdsgenootjes elders in de wereld helpen en ondersteunen.

Moeiteloos
Onlangs gingen we twaalf kilometer hardlopen. Het was een leuke route. Onderweg heb ik enkele collega-hardlopers gevraagd of ze wilden helpen met collecteren. Ik mocht een flink aantal mensen noteren als collectant! Allemaal alvast bedankt voor jullie hulp. We liepen richting de Friezenberg. Daar grazen allerlei koeien binnen een omheining. In deze omheining zitten diverse hekken of deurtjes waardoor je naar binnen kunt lopen. Toen ik zo'n deurtje eventjes openhield zodat andere hardlopers naar binnen konden lopen zei iemand: "Open Doors! Je kunt wel zien dat jij je hiervoor inzet." Dit was erg leuk. Het hardlopen gaat nu erg goed. Ik kan moeiteloos twaalf kilometer hardlopen. De halve marathon op 7 april in Ommen gaat dus wel lukken, als er zich geen bijzondere omstandigheden voordoen.

De komende tijd breekt er dus een drukke periode aan. Het regelen van een collecte, wat ik nog nooit heb gedaan, maar wat wel gaat lukken. En het maken van extra kilometers voor mijn training. Je verlegt op deze manier al je grenzen. Je moet je dus flink inspannen. Gelukkig ontvang ik momenteel veel steun van mensen die mij helpen. Dit doet mij erg goed. We gaan samen voor een zeer goed doel. De christenen die worden vervolgd. De christelijke kinderen die worden opgepakt en vastgezet. Tevens de christenen die verblijven in vluchtelingenkampen en die in de gevangenissen zitten. Enkel en alleen omdat ze christen zijn. Laten we deze mensen niet in de kou zitten, maar laten we ze helpen. We hebben hier de mogelijkheden om ze te kunnen helpen.

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten
Shopbox