Foto: Regien Klein Hegeman

Column Coen en Edwin van Hoevelaak: Ik wil een kind

Wellicht een vreemde titel en een wens maar in deze column zal duidelijk worden wat er achter schuil gaat. Het is de titel van een programma waar wij een productie voor doen maar dat voorlopig niet op de buis te zien is.Dat heeft een reden. Het programma draait namelijk om allerlei verschillende koppels of paren zoals u wilt, echter allen met de zelfde wens, namelijk om een kind te krijgen. Lesbische en homo stellen. Wij zijn er bij betrokken geraakt door Henny Thijssen, een tekstschrijver. Hij werd benaderd door de productiemaatschappij om een lied te schrijven voor een homo stel dat een speciale wens had. Quincy en Remco zijn de mannen waar het om draait. Remco was getrouwd maar hield toch meer van mannen en kreeg een relatie met Quincy. Daarbij heeft Remco uit de eerdere relatie drie kinderen. Quincy echter heeft ook een kinderwens en zoekt daarvoor een draagmoeder. Daar draait het programma om.

Het is belangrijk te vermelden dat de (draag)moeder na de geboorte nadrukkelijk bij de opvoeding blijft betrokken. Het lied, dat door Quincy wordt gezongen, moet er voor gaan zorgen dat er aandacht wordt gegenereerd voor hun wens en dat hierdoor een dame zich meldt en gaat fungeren als draagmoeder. Vorige week was het zover dat het lied is ingezongen. Om een eindproduct te kunnen maken, een fysieke cd single, is er ook een hoesfoto nodig. Quincy had een idee om deze te maken met behulp van zijn zuster die hoogzwanger was. Niet vier, maar zes handen op een buik.

Onlangs was de afspraak bij de heren thuis voor de fotosessie. Dat ging nog bijna mis, want de komst van de kleine was al min of meer ingezet voordat Coen ter plaatse was. Gelukkig ging het nog net goed. De foto kon worden gemaakt en de kleine is inmiddels gezond en wel geboren. Binnenkort dus de release van de cd, maar voelt iemand zich al geroepen de heren te helpen, dan graag een berichtje. Voor het bekijken van het uiteindelijke programma is geduld nodig. De AVROTROS zendt het programma pas uit als het kind is geboren. Dus dat duurt nog even, zeg maar.

Meer berichten