In totaal heeft Holten er elf nieuwe EHBO'ers bij.
In totaal heeft Holten er elf nieuwe EHBO'ers bij. (Foto: EHBO-vereniging Holten)

Geslaagd voor EHBO-diploma!

door EHBO-vereniging Holten

HOLTEN - "Elf nieuwelingen zijn onlangs geslaagd voor hun EHBO-diploma bij EHBO-vereniging Holten.Onder leiding van de kaderinstructeur zijn de kandidaten in oktober gestart met de cursus.

Elke kandidaat had zo zijn eigen reden om te starten met de cursus: een aanvulling op hun opleiding, kennis die ingezet kan worden bij hun sportvereniging of graag steviger in hun schoenen staan als er meer hulp verleend moet worden dan alleen een pleister plakken," zegt een woordvoerder. Tijdens de cursus werd op een plezierige manier de theorie en de praktijk overgedragen aan de kandidaten. Veel situaties en ongelukjes werden geoefend op elkaar, de pop of op een Lotus-slachtoffer."

Na twaalf lessen waren de kandidaten voorzien van voldoende kennis om examen te doen. "Het was voor alle kandidaten een spannende avond, maar de ontlading was groot, toen bleek dat alle cursisten geslaagd waren. EHBO Holten is verheugd dat de vereniging wordt aangevuld met elf enthousiaste leden. Het is nuttig om een cursus te volgen bij de vereniging om zo je kennis te vergroten en vol vertrouwen te kunnen handelen als er in je naaste omgeving hulp moeten worden verleend," aldus de woordvoerder. Leden van de vereniging worden ingezet als hulpverlener bij evenementen in en rond het dorp. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat hun aanwezigheid misschien niet opgemerkt wordt, maar zij zijn als iemand eerste hulp nodig heeft."
Meer informatie via opleidingen@ehbo-holten.nl of op de website www.ehbo-holten.nl.

Meer berichten