Bert Tijhof wil dat de gemeente Rijssen-Holten over vier jaar een kerngezonde gemeente is, waar iedereen meetelt en meedoet.
Bert Tijhof wil dat de gemeente Rijssen-Holten over vier jaar een kerngezonde gemeente is, waar iedereen meetelt en meedoet. (Foto: Bert Tijhof)

Bert Tijhof van CU is na drie jaar als wethouder nog niet klaar

RIJSSEN/HOLTEN - De lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart stellen zich de komende tijd voor. Deze keer is Bert Tijhof van de ChristenUnie aan de beurt.Hij is 44 jaar, geboren en getogen in 'Riessen', getrouwd met Gérinda en vader van drie dochters.

Wat onderscheidt uw partij het meest van de andere partijen?
"De meeste andere partijen zijn of links of rechts, de ChristenUnie is anders, wij zijn bijvoorbeeld sociaal vanuit de Bijbelse opdracht tot naastenliefde en de opdracht een schild te zijn voor de zwakken in de samenleving, daarnaast zijn we voor een zo klein mogelijke overheid en veel eigen verantwoordelijkheid voor ouders en ondernemers.Het gaat ons niet om de individuele vrijheden zoals bij de liberale partijen, juist niet! De ChristenUnie wil juist van ik naar samen. Met elkaar vorm je een samenleving."

U mag één dag de baas van Rijssen-Holten zijn. Wat zou u direct doen?

"Dat iedereen in onze gemeente mee kan doen en dat voorzieningen als de voedselbank echt overbodig zijn, dat ieder kind zich veilig en goed kan ontwikkelen, dat ondernemers volop kunnen ondernemen, kortom doorwerken aan een gezond en waardevol Rijssen-Holten."

Welk college heeft uw voorkeur?
"Er wordt nu prima samengewerkt binnen het college, met de coalitie en ook met de oppositie.Als ChristenUnie kunnen we met iedereen goed samenwerken, wel denk ik dat onze gemeenschap baat heeft bij een breed gedragen coalitie, zoals we dat ook de afgelopen periode hadden."

Bent u eventueel beschikbaar als wethouder
"Ja, na drie jaar wethouder ben ik nog niet klaar. Graag ga ik nog een periode door in dienst van de gemeenschap van Rijssen-Holten."

Wat is voor u het belangrijkste onderwerp voor de komende vier jaar?
"Hoe houden we de arbeidsmarkt gezond en hoe sluiten we onderwijs en de arbeidsmarkt nog beter op elkaar aan?"

Waar wilt u over vier jaar trots op zijn?
"Dat Rijssen-Holten een kerngezonde gemeente is, waar iedereen meetelt en meedoet, waar gezonde gemeente is, waar iedereen graag wil en kan wonen, werken, ondernemen, leren en recreëren.Dat betekent dat we volop aan de slag moeten met de doorontwikkeling van onderwijsvormen zoals REMO, Bouwgilde, OT&L, Zorggilde en Infravak, ook richting HBO. Dat betekent ook dat ondernemers in Rijssen en Holten moeten kunnen doorgroeien, nu kan dat alleen in Holten.Wat ons betreft gaan we ook bedrijventerrein Plaagslagen in westelijke richting uitbouwen, waarbij we dat op een duurzame manier doen en geen schade aanbrengen aan de ecologische zone."

Wat is voor u het mooiste stukje van de gemeente?
"Dat is best een lastige vraag. Ik kies dan voor de omgeving van de Pelmolen. De Pelmolen in vol bedrijf is een prachtig stuk techniek, prachtig industrieel erfgoed, dat vakkundig wordt onderhouden en bediend door enthousiaste vrijwilligers en in stand gehouden door heel veel sponsoren uit onze gemeenschap. Dit alles in een prachtige natuurlijke omgeving. Een mooi beeld waarbij heel veel positieve kenmerken van onze gemeenschap bij elkaar komen."

Meer berichten