Foto: Parkgebouw Rijssen

Volle zalen en onbekend talent in Parkgebouw

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - In een eerder artikel schreven we over de 3000 gasten die we in drie weken mochten ontvangen. Het kan nog gekker... naast zo'n 1500 gasten op de maandag tijdens de beroepenvoorlichting, ontvingen we afgelopen weekend het steengoede Pink Floyd Project. Steengoed, dat vonden wij niet alleen, de zaal was alweer namelijk uitverkocht. Op 5 januari begonnen we de tweede helft van het seizoen. Dit weekend, begin februari, zijn we acht voorstellingen verder, waarvan zes uitverkocht.

In de nacht van 2 op 3 februari kwamen we met een grote glimlach op ons gezicht thuis. Waarom dat euforische gevoel? Vanavond speelde een geweldige band 2,5 uur herkenbare muziek, voor minstens 400 personen, verdeeld over drie generaties, die met z'n allen nog heerlijk nagenoten onder het genot van een borrel of thee.

Dat is al genoeg reden. Maar er was meer. Als eerste ging zonder uitzondering, iedereen de deur uit met een glimlach. Degenen die nog wat bleven drinken en druppelsgewijs langs de balie liepen, deelden, weer zonder uitzondering, met ons hoe geweldig de avond was en hoe fijn ze de sfeer vonden. Dat doet ons goed, want alles draait natuurlijk om een goed gevoel. Je bent tenslotte een avond uit.

Graag geziene gast

Komende zaterdag, 10 februari, is de Herman Wessels zaal weer vol. Dan staat Daniël Lohues weer op het podium. Daniël is een vaste en graag geziene gast in de Oude Dame. Ieder seizoen brengt hij weer een nieuw album uit met mooie verhalende liedjes in het Drents. Dat laatste deert niets, want dát verstaan wij Twentenaren prima!


Blije gezichtjes
Natuurlijk zijn er ook voorstellingen die niet uitverkocht zijn. Onze derde sprookjesvoorstelling in een jaar was afgelopen zaterdag wat minder goed bezocht. Maar in het kader van positief denken hebben we daar een aantal bijzondere gasten voor uitgenodigd, die een uitje goed konden gebruiken. Blije gezichtjes dus.

Pareltjes

Zoals u ongetwijfeld weet, beschikt onze theaterzaal over een prima akoestisch systeem. Daarom vinden de klassieke concerten ook in deze zaal met ruim 400 stoelen plaats.

De zaal is tijdens deze concerten niet vol, maar gelukkig neemt het aantal bezoekers voor deze unieke pareltjes wel toe.


Op donderdag 15 februari kunnen belangstellenden weer genieten van een prachtig concert van het bekende Matangi Quartet. Met medewerking van Céleste Zewald op klarinet, zullen zij werken van onder meer Haydn en Mozart ten gehore brengen.

Een podium
Onbekend talent trekt vaak ook niet meteen volle zalen, maar toch willen we hen graag een podium geven. Zo kunnen bezoekers op 17 februari luisteren naar de jazz- en bluesmuziek van Karsu. Vorige week hebben we haar ook in deze krant een 'podium' gegeven. Dit zijn wel de voorstellingen waarvan gasten achteraf altijd zeggen dat ze blij zijn dat ze gegaan zijn.

Juist bij iets onbekends zijn je verwachtingen niet zo hooggespannen en word je vaak aangenaam verrast.

Bewuste keuze
Maar tussen het klassieke concert en Karsu is daar de cabaretière Nathalie Baartman met haar voorstelling 'Voest'. In de kleine theaterzaal weliswaar en dat is een bewuste keuze.

Want een vrouw als Nathalie, die heerlijke grappen maakt en de mooiste liedjes zing, daar moet je bijna 'bovenop' zitten. Dus blijft Nathalie waar ze is. In die intieme kleine zaal… Uitverkocht!

Kijk voor meer informatie en kaarten voor genoemde voorstellingen op de website

parkgebouw.nl

Meer berichten