Inschrijving geopend voor de leerzame roefeldag

Foto: ViaVie Welzijn

door ViaVie Welzijn

HOLTEN - De jaarlijkse Roefeldag van ViaVie Welzijn staat gepland op woensdag 18 april. "Met een deelname van zo'n 175 kinderen en ruim 30 bedrijven was de Roefeldag van afgelopen jaar een groot succes," vertelt een woordvoerder.

Al enkele jaren houdt ViaVie Welzijn de Roefeldag in Holten, een middag waarop de jeugd de kans krijgt om eens een kijkje te nemen achter de schermen van het bedrijfsleven. "Voor de kinderen van de bovenbouw is dit een leuke kans om iets meer te weten te komen over de grote-mensen-wereld en hun eventuele interesse voor de latere beroepskeuze," aldus de woordvoerder. "Bedrijven die al eerder hebben meegedaan weten hoeveel plezier ze de kinderen hiermee doen." "De roefelgroepjes bestaan uit vier tot zes kinderen, elk groepje heeft minimaal een begeleider. De meeste bedrijven ontvangen twee groepjes: het eerste groepje om 15.00 uur en het tweede groepje om 16.00 uur. De bedrijven en organisaties hebben zeer uiteenlopende programma's. Het ene bedrijf verzorgt een rondleiding en de ander zet de kinderen aan het werk. Alles om een goede indruk te krijgen van het wel en wee van de organisatie."
De inschrijvingvoor de Roefeldag is inmiddels geopend.

Kinderen kunnen zich weer aanmelden voor deze leerzame en gezellige dag. Dat kan door het aanmeldingsformulier in te vullen op de website van ViaVie Welzijn. Het formulier is te vinden op de website onder jeugd- en jongeren en dan de Roefeldag.Voor vragen over de Roefeldag en het aanmelden kan er contact opgenomen worden via roefeldagholten@outlook.com.Aanmelden voor de Roefeldag kan tot uiterlijk vrijdag 23 februari. De eigen bijdrage voor de deelnemers is 1 euro. Dit kan betaald worden op de dag zelf.Ook bedrijven die geïnteresseerd zijn in medewerking kunnen zich melden bij het Roefelcomité. Dit kan via een ander mailadres, namelijk roefeldagbedrijven@outlook.com.

Versterking Roefelcomité
De Roefeldag wordt mede mogelijk gemaakt door het Roefelcomité, die de organisatie van deze leerzame dag op zich neemt. "Een leuke en overzichtelijke klus, waarvan de leden minimaal twee keer de organisatie van de Roefeldag op zich nemen," zegt een woordvoerder. "Om het verloop en de doorstroom van het Roefeldagcomité te kunnen blijven garanderen, en daarmee de organisatie van de Roefeldag zelf, is het comité altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het gezellige team wil komen versterken." Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Roefelcomité via eerder genoemd mailadres, of met ViaVie Welzijn, die de Roefeldag ondersteunt. Dat kan via 0548 36 27 55 of info@viaviewelzijn.nl.

Meer berichten