Foto: Jan Wessels

Klaar voor een ontmoeting?

door Jan Wessels

Afgelopen week weer lekker getraind op de atletiekbaan. We hebben vier sessies van 1.600 meter hardgelopen in een snel tempo. Hierbij moesten we elke serie net iets sneller lopen dat de voorgaande serie. Tussendoor hebben we nog oefeningen gedaan om de beenspieren en de rugspieren te versterken. Op 7 april ga ik de halve marathon van Ommen lopen. Op internet heb ik alvast het parcours verkend. Het is één grote ronde van 21,1 kilometer. Onderweg zijn er vijf punten waar we water kunnen nemen. Je moet goed drinken onderweg, omdat je veel vocht verliest tijdens zo'n grote inspanning. Deze week sprak ik nog iemand die ooit een halve marathon had gelopen, maar onderweg nauwelijks had gedronken. Hij had de laatste kilometers ontzettend veel kramp gehad en heeft daarna nooit meer een halve marathon gelopen! Ik neem dan ook twee bidons mee met water of sportdrank. Hier heb ik een speciale loopgordel voor die je om je middel moet bevestigen.

Mijn voorbereidingen voor de Muskathlon in Jordanië zijn dus in volle gang. Inmiddels is ook de locatie voor de Muskathlon van 2019 bekend. Hier doe ik overigens zelf niet aan mee. Omdat de Muskathlon altijd op een plaats wordt gehouden waar de nood hoog is hebben we nu een speciale bestemming. Dit is Korea! Omdat de vervolging in Noord-Korea het hevigst is voor de christenen, vestigen we hierop de aandacht. De Muskathlon is in Zuid-Korea, maar gaat ook naar de grens met Noord-Korea. Zoals gezegd gaan we altijd naar de frontlinie waar de geestelijke strijd het hevigst is. We hebben geen geweren of granaten, maar ons wapen is het gebed. Jezus zegt in de Bijbel in Mattheüs 5 vers 44: Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief; zegent ze, die u vervloeken; doet wel degenen, die u haten; en bidt voor degenen, die u geweld doen, en die u vervolgen. Je moet dus bidden voor degene die je vervolgt. Ik bid dan ook voor degene die de christenen vervolgen. "Heere, wilt U ervoor zorgen dat Kim Jong-un U leert kennen. Kunt U ervoor zorgen dat hij het evangelie van Jezus Christus mag horen en dat hij een Bijbel krijgt?"

Je kunt je vanaf nu dus opgeven voor de Muskathlon in Zuid-Korea. Je ziet het, we gaan de uitdagingen niet uit de weg. Hoe leef je eigenlijk als christen in Noord-Korea? Laat niemand weten dat je een Bijbel bezit. Bid altijd zachtjes. Zing nooit hardop. En vertel je kinderen niet dat je christen bent. Doe je dat wel? Dan beland je net als één op de zes christenen in Noord-Korea in de gevangenis. Daar zijn marteling, uitbuiting en executie aan de orde van de dag. De kans dat je er weer levend uitkomt is klein.

Ben je klaar voor een ontmoeting met Noord-Koreaanse christenen die gevangen hebben gezeten? Om aan de grens te staan en samen met de Koreanen te bidden voor de Noorderburen? Wil je hierover meer informatie, of wil je meer informatie over mijn Muskathlon in Jordanië? Mail mij dan via janencarinawessels@gmail.com. Hier kun je ook een machtigingsformulier opvragen om donateur te worden van Open Doors voor 7 euro per maand. Ik zal je dan dit formulier mailen of persoonlijk bij je langskomen, wat je maar wilt!

Rijssenaar Jan Wessels doet mee aan de tweede Muskathlon in Jordanië die plaatsvindt van 6 tot en met 13 oktober en schrijft over de voorbereidingen.

Meer berichten