'Voorlezen is belangrijk voor jonge kinderen'

RIJSSEN/HOLTEN -  Ouders van jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten bij het MamaPapacafé op vrijdag 2 februari en woensdag 7 februari. Op vrijdag is het café in Rijssen en op woensdag in Holten. Omdat de Nationale Voorleesdagen in volle gang zijn, is het MamaPapacafé op deze dagen helemaal gericht op voorlezen.

Het prentenboek van het jaar 'Ssst de tijger slaapt' van Britta Teckentrup staat op deze dagen vol in de schijnwerpers. Bibliotheekmedewerkers lezen het boek op een heel bijzondere manier voor en laten zo zien hoe leuk voorlezen kan zijn. Verder vertellen zij hoe belangrijk voorlezen is voor de (taal)ontwikkeling van jonge kinderen.Peuters die eind januari of begin februari lid worden van de bibliotheek krijgen een vingerpoppetje van de tijger cadeau. Een lidmaatschap is gratis voor iedereen tot achttien jaar.

Het MamaPapacafé is iedere eerste vrijdag van de maand in de bibliotheek Rijssen en iedere eerste woensdag van de maand in de bibliotheek Holten, van 9.30 uur tot 11.00 uur. Gezelligheid staat voorop. Ouders delen ervaringen terwijl de kindjes lekker spelen of luisteren naar een voorleesverhaal.

Elke maand is er een gast aanwezig die informatie geeft over een bepaald onderwerp of een leuke activiteit organiseert. Meer informatie op de website en op de Facebookpagina van het MamaPapacafé

Meer berichten