Foto: Regien Klein Hegeman

Column Van Hoevelaak: Nieuw jaar, nieuwe kansen

2018 is alweer volop aan de gang. Voor de meeste werkende mensen is het jaar nu echt begonnen na een aantal vrije dagen. Voor sommige een opgaaf om wederom een jaar te moeten werken. Voor ons geldt dat niet. Wij ervaren het niet als werk, wij zijn bezig met het leukste dat er bestaat, althans voor ons. In 'entertainmentland' is gelukkig weer veel te doen. Als de economie aantrekt is dat ook te merken in de muziekbusiness. Er komen meer bedrijfsfeesten en de bezoekersaantallen stijgen weer bij de evenementen. Uiteraard een goede ontwikkeling en ook bij de Rooftop Studios stijgen het aantal aanvragen voor het maken van muziekproducties.

Nu is het probleem, eigenlijk een luxe-probleem, dat we maar een beperkte tijdsruimte hebben voor het produceren van liedjes. Er is een vaste groep artiesten waar we al jaren mee werken en daarnaast enkele nieuwe talenten waar we exclusief mee aan de gang gaan. Een verandering met voorgaande jaren. Duidelijke keuzes die we hebben gemaakt en waar ook artiesten 'afvallen' die we, helaas voor hen, niet doen. Klinkt hard en voor de artiest een teleurstelling, maar de tijd van Edwin kan maar één keer worden verkocht.

Wat het jaar verder gaat brengen is in onze business redelijk onvoorspelbaar. Dat is het leuke en maken we kennis met veel verschillende mensen. Wat wel weer gaat komen zijn de verschillende awardshows, artiestenreizen en schrijverssessies.

Onlangs was Andre Hazes jr. een aantal dagen in Espelo om te werken aan het derde album. Binnenkort is er een week in Spanje gepland om daar de resterende liedjes te schrijven.Wolter Kroes heeft dit jaar een 30-jarig jubileum waarbij van alles gaat gebeuren, evenals Thomas Berge die vijftien jaar in het vak zit. Leuke projecten waar we naar uit kijken. Ook de awardshows worden in deze beginperiode van het jaar weer actueel. Altijd weer spannend of je bent genomineerd en uiteindelijk iets wint. 2018 is begonnen en ook dit jaar is er weer genoeg te beleven.

Meer berichten