In december trotseerden toch nog velen het barre winterweer. De foto werd begin van de avond gemaakt van de bezoekers in 'n Koffiehook.  
In december trotseerden toch nog velen het barre winterweer. De foto werd begin van de avond gemaakt van de bezoekers in 'n Koffiehook.   (Foto: Rijssens Museum)

Tweede thema-avond Jute & Rijssen

door Rijssens Museum

RIJSSEN - Op veler verzoek komt er een tweede beeldpresentatie op het Rijssens Museum over het thema 'n Stoom & Riessen op donderdag 18 januari aanstaande. Inloop met koffie is vanaf 19.40 uur. De presentatie begint om 20.00 uur. Entree is gratis, maar voor twee keer koffie of thee met iets erbij wordt een kleine vergoeding van 4 euro gevraagd.

"Half december verzorgde onze Werkgroep Beeldpresentaties een avond over Ter Horst in 'n Koffiehook van het museum," zegt Gerrit Dannenberg."Het sneeuwde toen hevig, maar er kwamen toch mensen. We hadden een volle bak. Maar naderhand kwamen er nog veel reacties binnen van mensen die er graag bij hadden willen zijn, maar vanwege het weer thuis waren gebleven. Die mensen en mogelijk nog anderen willen we niet teleurstellen. De werkgroep houdt daarom een tweede presentatieavond op 18 januari."

Meer ruimte

De Werkgroep Beeldpresentaties bestaat uit Gerhard Baan, Jan van de Maat, André van den Houten en Gerrit van de Maat. Er zijn intussen al verschillende thema's door hen belicht. "De koffieruimte van het museum bleek vaak te krap voor alle belangstellenden," zegt Dannenberg. "Intern is een herschikking toegepast. We kunnen nu meer bezoekers kwijt die ook beter zicht hebben op het grote beeldscherm voorin de zaal. Ook kunnen we nu nog gemakkelijker collectievoorwerpen die met de presentatie te maken hebben de zaal inrijden. Op de tafels liggen oude jaargangen van het personeelsblad Het Anker waarin nog even lekker gebladerd kan worden."

Populair
De beeldpresentaties zijn populair en volgens Dannenberg komt dat mede door tekst en uitleg die de werkgroepleden erbij geven. "Je kunt op internet van alles bekijken, maar blijkbaar is het nog gezelliger om mooie beelden te zien én daarbij ook een mooi verhaal te horen. Ze kunnen ook voorwerpen vasthouden en even aan de jute ruiken.Bovendien verlopen de avonden altijd zeer interactief. Beelden roepen herinneringen op bij de bezoekers. Ook zaken die we nog niet weten. Die noteren we en nemen ze dankbaar op in onze archieven," aldus Dannenberg. "Zo maken we met elkaar de geschiedenis van Rijssen compleet."

Meer berichten