Het opgehaalde bedrag van 2017 wordt bekendgemaakt.
Het opgehaalde bedrag van 2017 wordt bekendgemaakt. (Foto: Manege Snorrewind)

Een recordbedrag voor Villa Joep

door manege Snorrewind

MARKELO -  Manege Snorrewind zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker. Dit jaar werd het recordbedrag van ruim 16.000 euro opgehaald. Er werden weer een aantal inzamelingsacties op touw gezet door ruiters, vrijwilligers en door Team Snorrewind.

Zo konden ruiters betaald op de foto met hun lievelingspony of -paard. Twee paardrijdende zusjes en hun moeder wisten voor het tweede jaar achtereen bij de supermarkt een actie op touw te zetten, waarbij statiegeldbonnetjes gedoneerd konden worden. Tijdens Halloween werd de derde editie van de spooktocht georganiseerd. Wederom een daverend succes, voor zowel de deelnemers als spookvrijwilligers! Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te lopen aan deze spannende route. Ook weten groepen Snorrewind steeds beter te vinden, als het gaat om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep. In november stond deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport, en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie. Daarnaast kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer worden verhandeld om geld in te zamelen. Ook konden er zelfgemaakte kerstkaarten gekocht worden. Ook de fooienpot van Snorrewind wordt jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep.

Al een flink aantal jaren spant de zondagmorgen-buitenritgroep zich in voor ons goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen. Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag, omdat naast de goede kwaliteit van de bollen, de volledige winst aan Villa Joep wordt overgedragen. Door het daverende succes moest er deze keer zelfs een bestelstop voor de laatste dag van het jaar ingesteld worden, omdat er simpelweg niet meer op Oudjaarsdag gebakken kan worden. Ook dit jaar was er meer te snoepen voor het goede doel. In de kantine kon men lange tijd pepernoten kopen en bakten twee jeugdige ruiters en enkele moeders cakes en kruidkoek, die ze tijdens wedstrijden aan de man brachten.

Tijdens de Oudejaarsborrel werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en middels een cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Hij mocht een recordbedrag van maar liefst 16.521,21 euro ontvangen uit handen van manegehoudster Erna Bronsvoort.

Renes was zichtbaar ontroerd en wist in een kort betoog nogmaals te benadrukken hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van Neuroblastoom Kinderkanker. Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker zorgt ervoor, dat honderd procent van alle donaties ten goede komt aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Meer berichten