"Bedankt dat u er was. Laten we er samen een mooi 2018 van maken."
"Bedankt dat u er was. Laten we er samen een mooi 2018 van maken." (Foto: Parkgebouw Rijssen)

Goed begin van 2018 bij de Oude Dame

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - "Zit ie hier nou nog?" horen we vaak, wanneer we 's avonds na een voorstelling nog achter de balie zitten te werken. "Tuurlijk," lachen we dan, "tot 'n lesten vot is." Terwijl het in de bar nog heel gezellig is, en onze horecacollega's de gasten nog verwennen, werken wij aan de zaken waar we overdag niet aan toe zijn gekomen.

Een offerte die de deur nog uit moet, de programmering voor het volgende seizoen, administratie, mailtjes beantwoorden of een nieuw verhaal voor de krant. Maar het is niet alleen maar werken. Tussendoor is het bij de receptie namelijk gezellig druk door vertrekkende of rokende gasten, die een gezellig praatje komen maken. Over hoe leuk de avond was, of wat men graag nog zou willen zien. Steeds vaker krijgen we de vraag: "Het gaat goed de laatste tijd, of niet?" Dat klopt. De Oude Dame wordt gezien door steeds meer mensen uit Rijssen en omgeving. Men ziet de mogelijkheden, de potentie, de charme en weet haar steeds vaker te vinden voor allerlei bijeenkomsten.

Vorig jaar was een prachtig jaar vol mooie momenten. Terwijl we met het 'Stille Nacht' van de Twente Zangers het jaar afsloten en een paar heerlijke vrije dagen in gingen, kondigde het nieuwe jaar zich alweer met rasse schreden aan. Nu, achter de balie, zingen we 'Ik ben vandaag zo vrolijk'. Wat een nieuwjaarsconcert van het Rijssens Mannenkoor al niet kan brengen. We gaan er van uit dat dit deuntje de toon zet voor 2018. Iedere keer weer vertellen we elkaar hoe leuk ons werk is. Vooral op avonden als deze, aan het einde van een weekend met bijna duizend gasten in huis, hoeven we elkaar daar echter niet aan te herinneren. Hoe fijn is het dat, terwijl deze letters op papier komen, er na iedere zin iemand langs loopt met een lachend gezicht en een mooie opmerking. Hoe geweldig is het dat je honderden keren op één avond een fijn weekend wordt gewenst. Al die positiviteit en blije gasten geven zo veel energie dat we er weer een jaar tegen aan kunnen. Dat we ondanks een korte nacht, en lange dagen, nog ons 'werk' af kunnen maken, nieuwe plannen maken en nieuwe ideeën die hier aan de receptie samen met onze gasten zijn ontstaan, kunnen uitwerken.

Langzaam neemt het gepraat af, wordt het glazengerinkel minder en het groepje nazitters kleiner. De meeste zangers zijn na drie dagen zingen wel moe. Sommigen zijn onvermoeibaar en gaan nog even door. Het maakt ons niet uit, wij zwaaien iedereen uit, tot de laatste toe. Wanneer de deur sluit, schrijven wij de slotwoorden van dit verhaal. "Bedankt dat u er was, laten we er samen een mooi 2018 van maken. Wierkomn!"

Meer berichten