De foto van 'n Stoom gemaakt vanaf het dak van de Parkstede aan de Parkstraat. Achtereenvolgens huizen aan de Oosterhofweg, Spuitstraat, Weverstraat, Smittenbelt en Wierdensestraat met de jutefabriek op de achtergrond. Foto: collectie Rijssens Museum
De foto van 'n Stoom gemaakt vanaf het dak van de Parkstede aan de Parkstraat. Achtereenvolgens huizen aan de Oosterhofweg, Spuitstraat, Weverstraat, Smittenbelt en Wierdensestraat met de jutefabriek op de achtergrond. Foto: collectie Rijssens Museum

Tweede avond over Stoom & Riessen in Rijssens Museum

RIJSSEN -  Het Rijssens Museum houdt een tweede beeldpresentatie over het thema 'n Stoom & Riessen op donderdagavond 18 januari.

Maandagavond 11 december verzorgde de Werkgroep Beeldpresentaties een avond met beelden op het grote scherm en verhalen in 'n Koffiehook van het museum. Ondanks de barre weersomstandigheden was de avond was bijzonder goed bezocht. Toch kwamen er naderhand vele verzoeken binnen van mensen die wel hadden willen komen, maar vanwege het weer thuis waren gebleven.

Om de thuisblijvers toch in de gelegenheid te stellen de presentatie ook te zien, heeft de werkgroep nu besloten tot een herhaling van de presentatie op donderdagavond 18 januari. Inloop met koffie is vanaf 19.40 uur. Om 20.00 uur start de presentatie. De entree is gratis, maar voor twee keer koffie en thee met iets erbij wordt een kleine vergoeding van 4 euro gevraagd.

De Werkgroep Beeldpresentaties bestaat uit Gerhard Baan, Jan van de Maat, André van den Houten en Gerrit van de Maat. De werkgroep is het afgelopen jaar vele keren in touw geweest met beeldpresentaties over verschillende thema's. Dat gebeurde niet alleen in het museum, maar ook buitenshuis in zorginstellingen.

Het begon eigenlijk met de beeldpresentaties op maandagmiddag voor senioren georganiseerd door Via Vie Welzijn. Op de maandagen is het museum gesloten voor het overige publiek en dan is het mogelijk om in de Koffiehook ongestoord te genieten van mooie beelden en bijpassende verhalen rond een thema.

Omdat ook mensen die overdag werken belangstelling hebben voor de presentaties is gestart met de avondpresentaties. Naast beeldmateriaal worden ook verschillende voorwerpen en materialen uit de vaste tentoonstelling van het museum gehaald. "Om te bekijken, vast te houden en nog eens even aan te ruiken om de geur van vroeger op te snuiven," aldus André van den Houten. En natuurlijk kunnen ook de in de kelder opgestelde weefgetouwen bekeken worden en nog veel meer zaken die met de jute-industrie van Ter Horst te maken hebben.

Het Rijssens Museum toont de bijzondere en rijke geschiedenis van Rijssen. Meer informatie staat op de website www.rijssensmuseum.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox