Louise Korthals en Eddy Zoey. Foto: Kulturhus Holten
Louise Korthals en Eddy Zoey. Foto: Kulturhus Holten (Foto: Kulturhus Holten)

Theaterartiesten houden van Holten

HOLTEN - Voor wie in 2018 het goede voornemen heeft (vaker) naar het theater te gaan, is bij het Kulturhus in Holten goed op zijn plek. Prachtige liedjes, rake oneliners, virtuoze muziek, dans en zwarte humor, passeren de revue.

Het is zes jaar geleden dat er voor het eerst een cabaretier op het podium van het Kulturhus stond. Inmiddels zijn we heel veel voorstellingen en artiesten verder.

"De kunst is om elk jaar het publiek weer te verrassen," aldus manager Jeroen de Kok. "We prijzen ons gelukkig met een enthousiaste vrijwillige theatercommissie die met tomeloze energie ieder jaar weer mooie artiesten naar Holten weet te halen. Voor de komende vijf maanden staan onder meer bekende artiesten als Louise Korthals en Eddy Zoey op ons podium. Ook Tukker André Manuel is een geliefde cabaretier in Holten en altijd goed voor veel publiek."

Het zijn echter niet louter gevestigde namen die het theaterprogramma sieren. Sterker nog, het Kulturhus geeft jonge talenten graag letterlijk een podium.

Bijna een vast jaarlijks onderdeel van het programma is dan ook het Amsterdams Kleinkunstfestival. Drie jonge en nog onbekende artiesten laten van zich horen. Het publiek krijgt drie shows in één. En daaruit zijn al mooie samenwerkingen gekomen. Eva Crutzen bijvoorbeeld. Met haar eigen show 'Opslaan als' stond ze afgelopen november voor het Holtens publiek.

En cabaretière Louise Korthals komt 19 mei naar het Kulturhus met de try-out van haar gloednieuwe show 'Alles is er'. Het is zes jaar geleden dat er voor het eerst een cabaretier op het podium van het Kulturhus stond

Het Holtense publiek is gemêleerd volgens De Kok, net als de voorstellingen. ''Er wordt gezongen, gehuild, gevloekt, gedanst, geschreeuwd, maar vooral gelachen.''

De Kok: "Een avondje theater moet vooral veel plezier geven. De artiesten waarderen ons omdat het kleinschalig is. Hier hebben ze nog gewoon leuk contact met het publiek. En dat heeft ook zijn effect op het publiek die van de soms intieme momenten echt geniet. Bovendien is een avondje theater in Holten ook heel betaalbaar."

Het Kulturhus is de ontmoetingsplaats voor culturele en sociale activiteiten en inspirerende bijeenkomsten. Sinds 2010 gevestigd is het Kulturhus te vinden in het centrum van Holten.

Ook biedt het plaats aan diverse sociale, maatschappelijke en culturele organisaties en partners uit de gemeente Rijssen-Holten, waaronder de bibliotheek. Daarnaast heeft het Kulturhus Holten twee nevenlocaties in de Tuinstraat en de Dorpsstraat.

Voorstellingen
-Zaterdag 13 januari: Emilio Guzman met 'Kom dan!'
-Vrijdag 26 januari: Piepschuim met 'Zo doen wij dat hier'
-Vrijdag 2 februari: Andermans Veren live met 'Er mag zoveel niet'
-Zaterdag 10 maart: André Manuel met 'De Onzen'
-Zaterdag 24 maart: Eddy Zoëy met 'Van Boudewijn de Groot tot Lil'Kleine'
- Zaterdag 14 april: De Fransse Eijkel
- Zaterdag 21 april: Marjolein van Kooten met Ik zie de bui al hangen
- Zaterdag 19 mei: Louise Korthals met Alles is er

Kijk voor een volledig overzicht op de website www.kulturhusholten.nl.

Meer berichten