Deze steltlopers zijn op zaterdag 30 december te vinden in het centrum.
Deze steltlopers zijn op zaterdag 30 december te vinden in het centrum. (Foto: HABI Rijssen)

Centrum van Rijssen in winterse sferen

RIJSSEN - Tijdens Rijssen in Wintersferen zijn er iedere dag vanaf 12.00 uur sfeervolle activiteiten in centrum Rijssen. Rijssen in Wintersferen wordt gehouden op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Hieronder een greep uit het programma.

Alle drie de dagen zijn Snowie, de sneeuwpop en de IJsprinses aanwezig bij diverse activiteiten. Ook staat er een reuzenrad op het Hoge Walplein. DOS Rijssen geeft elke dag dansoptredens.

Donderdag 28 december
Op deze dag is er een kidsworkshop met de naam Winterknutsels in de Skihut bij de fontein op het Schild. Inschrijven hiervoor kan om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur bij de Skihut. Deze workshop is bedoeld voor kinderen 5 tot en met 11 jaar. Deelnemers moeten hun eigen melkpak of glazen pot meenemen. Bij de warme wafeltafel kunnen wafels versierd worden. Ook is er een rendier rodeo in de Grotestraat en dansoptredens van DOS Rijssen. Daarnaast zijn de winkels tot 21.00 uur geopend.

Vrijdag 29 december
Een ritje maken in de kristallen koets kan op vrijdag 29 december. Op vier plekken in het centrum van Rijssen kan opgestapt worden.Bij de kidsworkshop kunnen kinderen van 5 tot en met 11 jaar aan de slag met wol. Locatie is de Skihut op het Schild. Inschrijven kan wederom om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur bij de hut.Bij de Kids beautybar draait het allemaal om nagels lakken, glittertattoos, kleurgel en schmink. Een kijkje nemen bij de kinderboerderij met maar liefst 70 dieren kan ook.

Zaterdag 30 december
Kinderen en hun ouders kunnen op zaterdag 30 december genieten van de show 'De IJsprinses & het Sneeuwballenbal. Na elk optreden is er een speurtocht. Verder kunnen bezoekers kennismaken met maar liefst 70 verschillende dieren bij de kinderboerderij. Daarnaast is er een jazzy optreden en zijn er steltlopers die in sfeervolle en bijpassende kleding rondlopen. Tevens bestaat de mogelijkheid om gezellig te eindejaarsshoppen.

Volledige programma
Het volledige programma van Rijssen in Wintersferen is te vinden op de website van ondernemingsvereniging HABI. Ook staat hier informatie over andere activiteiten. Neem hiervoor een kijkje op www.winkeleninrijssen.nl.

Meer berichten