Foto: Regien Klein Hegeman

Kersthits en een nieuw jaar

Alweer de laatste column van het jaar. De tijd vliegt en alle andere clichés die van toepassing zijn komen weer voorbij. Zo aan het einde van het jaar toch nog een drukke periode in de studio. Afronden van alle lopende zakelijke beslommeringen en voorbereidingen treffen voor hetgeen er in het nieuwe jaar weer gaat plaatsvinden.

Ook waren wij vorige week in de Ziggo Dome bij de opnamen van het Muziekfeest van het jaar dat door de AvroTros op 31 december wordt uitgezonden. De nabewerking van de audio gebeurt in Espelo en dat is een aardig klusje met een show van 2,5 uur. Ook is het de periode van de jaarlijsten en de kerstnummers die veelvuldig worden uitgebracht. Zo hadden we ongeveer 10 jaar geleden ook een omvangrijk 'Kerstproject'. Een platenmaatschappij had bedacht een dubbel-cd uit te gaan brengen met Nederlandstalige kerstnummers. Elke artiest zong twee nummers op de cd. Mooie klus, want het waren in totaal 42 kerstliedjes die moesten worden geschreven én worden opgenomen. Er was alleen een mogelijk probleem, het moest in een maand gebeuren. U kunt zich voorstellen dat er na liedje 20 al weinig origineels meer te bedenken viel, want alle denkbare kerstitems waren gebruikt. Ook de Havenzangers waren één van de artiesten die op de cd kwam en daar werd, hoe kan het ook anders, de kersttopper 'Kerstmis op zee' voor gecomponeerd.

Uiteindelijk werd er in 'ploegendienst' gewerkt en was het product precies op tijd klaar. Verrassend genoeg werd het een erg goede cd en elk jaar wordt die weer opnieuw, met nieuw artwork, uitgebracht. Dat is het voordeel van dit soort liedjes, ze komen elk jaar terug. Zoals gezegd is 2017 bijna ten einde. Voor de Rooftop Studios was het een goed jaar met hits, onderscheidingen voor Edwin en vele avonturen die we hebben beleefd. Helaas kan niet alles wat we meemaken worden vermeld in deze column, maar geloof het, we hebben plezier!

We wensen iedereen prettige feestdagen en een goede jaarwisseling. Laat 2018 maar beginnen.

Meer berichten