Aan de kerstzangdienst werken onder meer muziekvereniging Wilhelmina en gospelkoor TODA mee.
Aan de kerstzangdienst werken onder meer muziekvereniging Wilhelmina en gospelkoor TODA mee. (Foto: Gerbert Voortman)

Kerstzangdienst in de Dionysiuskerk

RIJSSEN -  Voor de vijftigste keer wordt op woensdag 20 december een oecumenische kerstzangdienst gehouden in de Dionysiuskerk aan de Rozengaarde. Deze dienst bestaat uit een afwisseling van samenzang, koorliederen en orkestmuziek om bezoekers helemaal in de kerstsfeer te brengen.

Het orkest van muziekvereniging Wilhelmina begeleidt bezoekers tijdens het zingen van de traditionele kerstliederen, zoals 'Komt allen tezamen' en 'Ere zij God'. Het orkest voert u mee door de rijke Poolse traditie van kerstmuziek met de Polish Christmas Music van Johan de Meij. Het hoogtepunt van de avond bestaat uit de samenwerking van het orkest met gospelkoor TODA onder leiding van hun beider dirigent Wout Ligterink, wanneer zij de stukken 'When Jesus was born' en 'Dream in de silent night' zullen uitvoeren. TODA laat op muzikale wijze ook liederen uit eigen repertoire horen. Het Rooms-Katholieke dames- en herenkoor onder leiding van Bert Korenrom brengt een drietal liederen ten gehore, daarbij begeleid door organist Berto Oosterveen. Ook het vrouwenkoor van Muziekschool Rijssen van Fenny van Hemmen laat enkele liederen horen.

Dominee S. Ris opent de avond en pastor de Vries zal de avond sluiten. Deze kerstzangdienst begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Ter bestrijding van de onkosten is er een collecte bij de uitgang.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox