Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.
Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. (Foto: Freeimages.com)

Lichtjesavond: In het teken van herinneren

door Stichting Lichtjesavonden

RIJSSEN -  Lichtjesavond is in een sfeer van warmte en saamhorigheid even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats. Nijkamp Uitvaartzorg houdt in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden.

"Door deze herinneringsbijeenkomsten klein en eenvoudig te houden proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen. Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief," vertelt de woordvoerder. "Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan." Mede daarom is onlangs 'Stichting Lichtjesavonden' opgericht. De stichting hoopt de organisatie nog jaren te mogen blijven uitvoeren. "Daarbij kunnen we de hulp van bezoekers goed gebruiken voor de invulling van het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht lezen. Suggesties zijn altijd van harte welkom," zegt de woordvoerder. Dit jaar zal Lichtjesavond voor de tweede keer in Rijssen worden gehouden. "Wij hopen u te begroeten met een kaarsje op algemene begraafplaats Het Lentfert aan de Schapendijk in Rijssen," aldus de woordvoerder. "Het koor Pursang zal een aantal liederen ten gehore brengen. Ook worden er gedichten voorgelezen." De Lichtjesavond begint om 19.00 uur. Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn." Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij u aan een zaklantaarn mee te nemen," vertelt de woordvoerder. "Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar een (sneeuw) storm wel. Houdt u alstublieft de Facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rijssen of www.nijkampuitvaartzorg.nl in de gaten."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox