Bij de voorstelling van Elly en Rikkert valt er veel mee te zingen en mee te doen.
Bij de voorstelling van Elly en Rikkert valt er veel mee te zingen en mee te doen. (Foto: Parkgebouw)

Nieuwe initiatieven en oude bekenden

door team Parkgebouw

RIJSSEN - De rolstoeltaxi komt op vrijdagavond al voor zeven het terrein opgereden. Daarin twee gasten van de Stichting Vier het Leven die vanavond het concert van Rob de Nijs gaan bezoeken. De stichting zorgt ervoor dat vrijwilligers individuele gasten meenemen naar leuke culturele uitjes, wanneer zij dat niet meer op eigen gelegenheid willen of kunnen doen. De afgelopen maanden zijn er vrijwilligers geworven en potentiële bezoekers benaderd. En dat heeft resultaat gehad.

Afgelopen weekend mochten we tijdens twee voorstellingen in totaal zes gasten en vier vrijwilligers ontvangen. Waaronder dus de bezoekers die nu worden voorgereden. Stralend komen de beide dames binnen, ze hebben er enorm veel zin in.Een van hen is 55 jaar geleden ook bij een concert van Rob geweest en heeft daar nog een foto van. Vandaag hebben we met de bekende zanger afgesproken dat hij na het concert wéér met haar op de foto gaat. Bij wijze van uitzondering, want de bijna 75-jarige artiest komt na het concert niet meer in de foyer om handtekeningen uit te delen. De dames zijn verguld en hebben de avond van hun leven.Net als de gasten die er afgelopen donderdag waren. Dát was de allereerste keer dat we bezoekers via de Stichting Vier het Leven mochten ontvangen en ze werden heerlijk door ons in de watten gelegd met een drankje en een hapje en genoten met volle teugen van de prachtige Russisch zang van het Don KosakenChor. Alle bezoekers van de stichting gingen lachend en zingend de deur uit en ook de vrijwilligers waren vol lof. Het maakt ons extra blij dat we zijn gaan samenwerken met de Stichting.

Mooi bedrag
In het voorjaar hebben we van businessclub Bij De Tijd een mooi bedrag ontvangen om de kosten die voor ons aan dit initiatief verbonden zijn, te kunnen dragen. We kunnen met recht aan deze ondernemers melden dat het geld goed besteed wordt!Ook de overige bezoekers genoten beide avonden. Of de nummers nu in het Russisch of Nederlands gezongen werden, het publiek deed volop mee.Muziek maakt blij en wanneer je samen met anderen kunt genieten, wordt het extra speciaal!


Feestje
Komende zaterdag 9 december is daar weer een gelegenheid voor bij een aantal andere oude bekenden: Elly & Rikkert. Al jaren komen ze bij ons en iedere keer is het weer een feestje. Deze avond geven ze een kinderconcert en dat is een belevenis voor iedereen. Elly & Rikkert putten uit de grote voorraad liedjes die ze in de loop der jaren voor deze leeftijdsgroep hebben geschreven en waarvan er veel bekend zijn geworden. Deze worden gezongen door koren, op scholen, in kerken en clubs. Ook bij de voorstelling valt er veel mee te zingen en mee te doen. Liedjes met een Bijbelse inhoud, maar ook situaties uit het dagelijks leven die voor kinderen herkenbaar zijn, passeren de revue.Kom lekker samen weer genieten als vanouds!

Het optreden van Elly & Rikkert begint om 19.00 uur.Tickets á 9 euro (inclusief verenigingskosten) zijn te verkrijgen via de website of op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur aan de Harmeling receptie in het Parkgebouw.

Meer informatie
Wilt u, als potentiële gast of vrijwilliger meer informatie over de Stichting Vier Het Leven of andere soortgelijke initiatieven? Neem dan een kijkje op de website onder het kopje 'Voor iedereen/Theater voor Ouderen'.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox