Foto: Jan Wessels

Ingezonden stuk: Op naar Jordanië

Mijn naam is Jan Wessels, 45 jaar oud, getrouwd met Carina, vader van Vera, Rick en Lisa en ik woon in Rijssen. Vorig jaar heb ik mijn eerste halve marathon gelopen in Dalfsen, in twee uur en vier minuten. Dat vond ik een leuke ervaring en ik was best trots op mezelf. Ik dacht destijds dat mijn volgende doel was om de halve marathon binnen twee uur te gaan lopen. Dat lijkt me nog steeds een mooie uitdaging. Dit jaar zijn we verhuisd naar een andere woning. Van de vorige bewoners kwam er toen af en toe post binnen, wat ik uiteraard netjes naar hen toe heb gebracht. Op een dag kwam er ook een tijdschrift binnen genaamd de 4 musketiers. Uiteraard heb ik dit ook netjes naar hen gebracht, maar tevens was ook mijn interesse gewekt.

Muskathlon
Je weet hoe dat gaat, even zoeken op internet en zo kwam ik terecht op muskathlon.com en dat leek met wel interessant. De naam is een combinatie van musketiers en marathon. Vervolgens heb ik informatie opgevraagd om te kijken wat een muskathlon nu precies is.De organisatie van de muskathlon is in handen van de de 4e Musketier. De 4e Musketier heeft vier pijlers waarin de vier g's van God, gezin, gemeente en gerechtigheid centraal staan. Met de muskathlon strijd ik voor gerechtigheid: een ultieme uitdaging, op een bijzondere locatie, waarmee we de allerarmsten en de vervolgde christenen op een significante manier steunen.De 4e Musketier en de organisatie Open Doors houden gezamenlijk de muskathlon.

Op een avond werd ik gebeld door Hetty van Open Doors, naar aanleiding van het feit dat ik informatie had opgevraagd. Ze vroeg wanneer ik een muskathlon ging lopen en of ze mij al kon aanmelden. Ik vertelde haar toen dat ik hier nog eerst even over moest nadenken en overleg moest plegen met mijn thuisfront. Carina was echter direct enthousiast en zei dat ik het moest doen. Vrij snel daarna heb ik me opgegeven: van 6 tot en met 13 oktober 2018 zit ik in Jordanië.

Drie componenten
De muskathlon is het streven naar gerechtigheid. Een muskathlonweek bestaat uit drie componenten. Ten eerste is het een ultieme uitdaging om de halve marathon te lopen. Ten tweede is het op een bijzondere plek en ten derde worden hiermee mensen geholpen, in dit geval de allerarmsten en de vervolgde christenen. Het zijn geloofsopbouwende studies vanuit Gods Woord tijdens de dagelijkse devotions en teamtijden.

De Muskathlon zelf is het hoogtepunt van de week, met een (zeer) vroege start, uitlopend op een feestelijke afsluiting

De 4e Musketier werft in nauwe samenwerking met de proud partners Muskathleten. Elke Muskathleet werft ten minste 10.000 euro voor de strijd tegen onrecht. Muskathleten betalen hun eigen reis- en verblijfskosten. Ook krijgt elke Muskathleet krijgt een persoonlijke pagina op Muskathlon.com, inclusief een meter die de stand van de fondswerving bijhoudt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox