Henk Mennegat gaf deze week aan een jaar door te willen gaan, maar het team liet hem zaterdag lelijk in de steek.
Henk Mennegat gaf deze week aan een jaar door te willen gaan, maar het team liet hem zaterdag lelijk in de steek. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

Totale off-day R.K.S.V. Rijssen in Nijverdal

door R.K.S.V. Rijssen

RIJSSEN / NIJVERDAL - Het lastige uitduel met SVVN stond op zaterdag 2 december op het programma. De ploeg van scheidend trainer Bart Ester draait dit seizoen bovenin mee en wist de laatste vijf wedstrijden als winnaar van het veld te stappen. Dat was deze zaterdag niet anders, de oranjezwarte brigade werd getrakteerd op een 7-0 nederlaag.

Vanaf het begin een aanvallend SVVN dat op jacht ging naar een doelpunt. Tot de 11e minuut leek er niets aan de hand, tot dat oranjezwart een steekje liet vallen. Een aanval over rechts belandde voor de voeten van Melvin Morsink, die de 1-0 tegen de touwen schoot. R.K.S.V. probeerde zich te herpakken, maar kwam niet tot echte wapenfeiten. In de 35e minuut was het wederom raak. Een identieke situatie als de aanval bij het eerste doelpunt; oranjezwart stond verkeerd en de bal lag in het net achter doelman Loohuis.Het moge duidelijk zijn dat R.K.S.V. in het tweede bedrijf anders voor de dag moest komen, maar dat lukte niet. Na de 3-0 van Melvin Hulsman in de 57e minuut was het een gelopen zaak en speelde R.K.S.V. voor Sinterklaas. De gastheren konden simpel uitlopen naar een 7-0 zege. Tussendoor nog wel een grote kans voor Sil Zwoferink, maar hij vond op zijn weg doelman Middelesch. Een flinke afstraffing voor de Rijssenaren, die de komende weken tegen koploper Oranje Nassau en het Hengelose Wilhelminaschool nog twee wedstrijden spelen voor de winterstop. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden, want zolang de strijd en werklust ontbreekt is het moeilijk om een goed resultaat te halen. Trainer Henk Mennegat blijft komend seizoen ook voor de groep staan, maar dit heugelijke nieuws boeide zaterdag even niemand aan RIjssense zijde.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox