Om de muzikale mogelijkheden in de concertserie te vergroten, hebben wij als stichting een piano aangeschaft, die een plekje krijgt naast het stadhuisorgel," zegt een woordvoerder.
Om de muzikale mogelijkheden in de concertserie te vergroten, hebben wij als stichting een piano aangeschaft, die een plekje krijgt naast het stadhuisorgel," zegt een woordvoerder. (Foto: Stichting Stadsmuziek Rijssen)

Verrassingsconcert in de Brusselzaal

De Stichting Stadsmuziek Rijssen houdt op donderdag 7 december een verrassingsconcert in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis. Aan het concert wordt meegewerkt door Corien Baan, Martin ter Denge en Dick Sanderman.

RIJSSEN - De namen van de medewerkers verraden al enigszins dat het geen gewoon concert gaat worden. Corien Baan is immers geen organiste, maar professioneel pianist.

"Dat klopt", zegt een woordvoerder van de Stichting Stadsmuziek. "Om de muzikale mogelijkheden in de concertserie te vergroten, hebben wij als stichting een piano aangeschaft, die een plekje krijgt naast het stadhuisorgel. Aan Corien Baan de eer om als eerste achter de nieuwe piano plaats te nemen en de aanwinst aan het publiek voor te stellen."

Vraagteken blijft dan natuurlijk nog: wat gaat Martin ter Denge doen? Als pleitbezorger van het Nedersaksisch is Ter Denge inmiddels een bekende Nederlander aan 't worden, zijn colums in lokale kranten worden veel gelezen en zijn reisvlog op internet 'Travelling Twents' mag zich eveneens verheugen in een grote belangstelling.

Dat Martin ook op muziekgebied een duizendpoot is die uit elk potdeksel nog muziek weet te halen, is bij ingewijden evenmin een geheim. Wat Martin op 7 december precies laat horen, blijft nog even een verrassing. Stadsorganist Dick Sanderman laat het stadhuisorgel horen in weinig alledaags repertoire. Hij speelt decembermuziek, gezien de datum van het concert kan het bijna niet anders of Sinterklaas speelt een rol. Maar ook brengt Sanderman orgelmuziek ten gehore die duidelijk door pop en jazz is beïnvloed.
Samenspel van het stadhuisorgel met Martin en Corien maken het programma compleet. Het concert zal dus allesbehalve saai of voorspelbaar worden.

Praktisch

Het concert begint om 20.00 uur, toegang is gratis. Wel is er een collecte aan de uitgang. Parkeren is gratis en dit kan in de parkeergarage onder het stadhuis.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox