Door haar collega's werd Jannie Seppenwoolde verrast met een bos bloemen.Foto: Alike Nijsink.
Door haar collega's werd Jannie Seppenwoolde verrast met een bos bloemen.Foto: Alike Nijsink. (Foto: Alike Nijsink)

Jannie Seppenwoolde verrast

door Trude Kippers

Wie kent haar niet? Honderden vrouwen in Twente herkennen Jannie als de vrouw op wie je steunde tijdens de bevalling, die de verzorging van je kindje voordeed, bij wie je even kon uithuilen als het je allemaal teveel werd.

RIJSSEN - In 1971 ontving Jannie van Eijzeren, wonend in Wierden het diploma voor kraamverzorgster in Rijssen. Het felbegeerde bijbehorende ooievaartje werd opgespeld. Als negentienjarig meisje ging ze aan het werk bij Kraamcentrum Almelo. Op de bromfiets reed ze naar de gezinnen in de stad maar ook buitenaf. Het was zo anders dan nu, geen wegwerpluiers, geen vaatwasmachine. Er moest hard worden gewerkt.

Jannie is met haar tijd meegegaan, ze heeft zich ingezet om te gaan werken met een tablet. Wat onveranderd is gebleven zijn haar kwaliteiten om professionele kraamzorg te verlenen. Ze kijkt, vraagt, luistert en doet. Een paar reacties van haar cliënten: "Jannie was ons rust- en vertrouwenspunt. Je behulpzaamheid en je liefdevolle zorgzaamheid was heel fijn, super bedankt!"Sinds 2007 werkte Jannie bij RST Zorgverleners, waar ze vorm en inhoud aan kwaliteit en identiteit gaf. Ze heeft ervaren de gezondheid en kracht gekregen te hebben.

Het contract van Jannie stopt op 28 november vanwege haar pensioengerechtigde leeftijd.Op vrijdag 24 november was haar laatste werkdag en dat wilden haar collega's niet ongemerkt voorbij laten gaan. Met een boeket bloemen verrasten ze Jannie op haar laatste werkdag om daarna samen nog iets te gaan drinken.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox