Hidde Brunnekreef speelde pas zijn tweede competitiewedstrijd wegens blessures, viel tweemaal prima in en zit tegen de basis aan.
Hidde Brunnekreef speelde pas zijn tweede competitiewedstrijd wegens blessures, viel tweemaal prima in en zit tegen de basis aan. (Foto: R.K.S.V. Rijssen)

Onnodig verlies van R.K.S.V. Rijssen

R.K.S.V. Rijssen had hele goede zaken kunnen doen bij winst, het kwam op 1-0 en had kansen om de voorsprong te vergroten. Dat men uiteindelijk met 1-3 verloor was niet onverdiend, maar vooral onnodig. De promovendus klom hierdoor omhoog en de Rijssenaren hebben alleen Drienerlo en Achilles Enschede nog onder zich staan.

RIJSSEN - Het begin van de wedstrijd was mat, er werd weinig gecreëerd het eerste halfuur. Na enkele minuten was er een gevaarlijke voorzet van de linksbuiten van ASV'57 welke in tweede instantie weggewerkt werd. Jesse Embsen kreeg een kopkans, maar zijn bal ging net naast. Toch viel in de 27e minuut de 1-0 toen Joost Nollen doorzette en vallend met een sliding de bal langs de uitkomende keeper werkte. Een mooie opsteker voor de Rijssenaren, toch kwam de eerste domper vlak erna. Jordy Schreurs moest geblesseerd naar de kant en Tijs Blokhorst kwam voor hem in de plaats. De invaller had zijn achtste doelpunt van het seizoen moeten maken, maar alleen op de keeper af schoot hij hard en wild over.

Vijf minuten voor rust kregen de bezoekers hun eerste grote kans, de spits kwam eerder dan de keeper bij de bal maar gelukkig ging de bal naast.

Na rust een prima actie waarbij Bram Meulman de bal aan Tijs Blokhorst wou geven, maar de verdediger kon met een laatste inspanning de bal tot corner verwerken. In de 54e minuut viel zomaar de 1-1 en drie minuten later zelfs de 1-2. De gelijkmaker was misschien terecht te noemen, maar beter was ASV'57 tot dan toe niet. R.K.S.V. Rijssen moest nu komen en de bezoekers konden weer achteruit leunen. Echt grote kansen kwamen er niet, een aantal keren werd er op het laatste moment goed ingegrepen of het schot mistte doel. Een counter zorgde voor de 1-3 tien minuten voor tijd, dit was teveel van het goede maar zorgde er wel voor dat de Aadorpers van ASV'57 wonnen.

Deksel op neus

Totaal onnodig, maar aan het team zelf te wijten. Kansen op 2-0 niet afmaken en daarna het deksel op de neus krijgen.

Laten we hopen dat het volgende week bij de nummer drie SVVN beter gaat.


De Nijverdallers lijken vleugels gekregen te hebben, ze wonnen zelfs de derby's van Hellendoorn (3-2) en DES (1-2).

Het zijn meestal nipte winstpartijen en kansen krijgen we altijd, benader de wedstrijd als tegen Quick'20 en knok tot de laatste minuut, dan is er veel mogelijk.

Alle doelpunten die tijdens deze wedstrijd zijn gemaakt op een rijtje:

27. Nollen (1-0)

54. Van de Berg (1-1)

57. Koorn (1-2)

80. Visser (1-3).

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox