Foto: Regien Klein Hegeman

Column Coen en Edwin van Hoevelaak: Winterperiode

We lopen tegen het einde van het jaar en in medialand gaan we ons opmaken voor de jaarlijsten op radio en televisie. Ook is er altijd de vraag van artiesten of het nog verstandig is rond deze tijd een nieuwe single of album uit te brengen.Marco Borsato heeft vorige week zijn nieuwste album gepresenteerd. Met de komende feest- en cadeaudagen geen onverstandige keuze van Marco, alhoewel het voor hem geen extra motivatie was gelet op de grote verkopen die er bij hem altijd zijn. Voor singles is het anders. Met de komende periode voor de boeg bestaat de kans dat de plaat slechts enkele weken de aandacht heeft.

De laatste twee weken van het jaar worden vaak besteed aan jaaroverzichten of bijvoorbeeld het Top2000-overzicht op Radio2. Dan worden er geen reguliere programma's gemaakt en verdwijnt een single van de playlist. Altijd een lastige keuze wat de meest gunstige tijd is om te releasen.

Wij adviseren artiesten niet te veel rekening te houden met de periode. Er is altijd wel wat te verzinnen om iets niet te doen. Wij draaien het vaak om. 'Jij bent zo' van Jeroen van der Boom kwam midden in de zomer uit, terwijl een argument kan zijn om het dan juist niet te doen want 'iedereen is dan op vakantie'. Er zijn misschien twee miljoen mensen in het buitenland, dus er zijn er nog vijftien miljoen in eigen land. Genoeg om een hit mee te scoren en dat is in het geval van Jeroen aardig gelukt.In de studio is er geen verschil welke periode van het jaar het is. Er lopen voortdurend projecten en aanvragen voor producties.

Een nieuw project waar al eerder over werd geschreven en waar we grote plannen mee hebben is rond zanger en tenor Eric Milton. Onlangs was zijn concert in het prachtige Odeon theater en het was fantastisch. Deze man heeft internationale allure en daar gaan we in 2018 flink mee aan de slag. Zo komen er steeds weer nieuwe uitdagingen en projecten op ons pad en dat houdt het leven spannend. Het onze althans.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox