Tijdens het seniorenevenement genoten 420 gasten van een dag vol activiteiten.
Tijdens het seniorenevenement genoten 420 gasten van een dag vol activiteiten.

Een nieuwe dag is als een cadeautje

door Team Parkgebouw

RIJSSEN -  Al enige tijd sloop het liedje 'In Nije Dei' door ons hoofd. Het nummer waarmee De Kast in de jaren 90 bekend werd, hoorden we enkele weken geleden voor het eerst live, hier in de Oude Dame. Frontman Syb van der Ploeg werd tijdens de generale repetitie begeleid door onze eigen Muziekvereniging Wilhelmina. En hoewel we het nummer misschien al duizend keer gehoord hebben, kregen we er dit keer toch weer kippenvel van. In Nije Dei, 'een nieuwe dag'…

Voor veel mensen is een nieuwe dag geen probleem, maar een cadeautje. Er zijn er ook mensen iedere dag weer opnieuw moeten vechten om de dag aan te kunnen. Omdat ze ouder worden, ziek zijn, alleen zijn. Daarom hield de Rabobank in samenwerking met de gemeentes Wierden en Rijssen-Holten onlangs een seniorenevenement. Om het dreigende isolement van onze senioren tegen te gaan en hen meer in beweging en bij elkaar te krijgen.

De Oude Dame was gastvrouw van dit evenement. Maar liefst 420 pensioengerechtigde gasten genoten van een dag waarbij men verrast werd met mooie oude beelden, les bewegen, een lekkere lunch en een gezellige verhalenbingo.

Stralen
Aan het einde van de dag straalde iedereen. De senioren omdat ze zo'n mooie dag hadden gehad, de organisatie omdat alles zo fijn verlopen was en wij, omdat wij onderdeel mochten zijn van zo'n intensief maar inspirerend geheel.

Twee straalden het hardst: onze stagiaires Danae en Ruben. Zij deden die dag examen Facilitair Leidinggevende. Alles wat door het Parkgebouw georganiseerd moest worden die dag, lag in hun handen, zij hadden de leiding.

De examinator zat aan de bar en bekeek vol verbazing het strak georganiseerde en gestructureerde gevlieg en geren. Toen iedereen weg was en de organisatie en vrijwilligers nog een drankje deden, nam Danae het woord: "Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen doen, super bedankt!" Deze nieuwe dag hebben onze stagiaires met glans overleefd en zonder dat ze het beseften gaven ze heel veel senioren een dag met een gouden randje.

Invloed
En zo gaat het vaak. Zonder dat we het beseffen, hebben we invloed op de ander.

Neem nou de vereniging Wilhelmina. Maanden hebben ze gerepeteerd voor het concert. De meesten maken muziek omdat ze er van houden een instrument te bespelen. Om muziek te maken en daar beter in te worden. Wat deze muzikanten niet beseffen is, dat zij met dit concert, naast de bijna 300 gasten die een heerlijke avond hadden, een aantal gasten een extra stukje geluk hebben gegeven. Omdat het voor deze mensen al lang geleden was dat zij uit waren geweest. Door ziekte of andere lastige omstandigheden. De muziek, de vrolijkheid en de warme sfeer die dit orkest samen met Gé en Syb creëerde, gaf deze gasten een avond die voor altijd in hun herinnering blijft. Hen een stukje gelukkiger maakt.

Sjloetingstied
Nadat alle gasten naar huis zijn, zetten we de muziek weer wat harder. En alsof het zo moet zijn, klinkt Syb door de boxen. In Nije Dei…We glimlachen en zijn blij. Dat we onderdeel mogen zijn van zoveel mooie herinneringen. De liedjes die door ons hoofd dwaalden, maken langzaam weer plaats voor nieuwe ideeën.

Het is weer een 'nieuwe dag' hier in de Oude Dame en daar hebben we enorm veel zin in. Nu? Nu is het, zoals Gé Reinders altijd zingt: 'Sjloetingstied'!

Meer berichten
Shopbox