Ekaterina Levental geeft een optreden bij het Beaufort in Markelo.
Ekaterina Levental geeft een optreden bij het Beaufort in Markelo. (Foto: Carlo ter Ellen / TC Tubantia)

De weg van Ekaterina Levental

MARKELOEkaterina Levental komt op vrijdag 24 november naar Het Beaufort. Ze vertelt daar haar eigen levensverhaal van een tiener die vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie. Naast het vertellen van haar boeiende verhaal zingt ze en begeleidt zichzelf daarbij op de harp.

'De Weg' vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener.

Persoonlijk
In deze persoonlijke voorstelling neemt de zangeres en harpiste het publiek mee op de weg die ze als tiener aflegde. De weg die leidde van land naar land toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

Afkomst
In een sober decor met een landkaart en een koffer verteld en zingt Ekaterina over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop. Prachtige muziek illustreert in dit vertelconcert de emotionele kant van de vlucht, een veelbewogen weg naar de toekomst.

Het vertelconcert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten
De toegangsprijs bedraagt 10 euro, dit is inclusief een pauzedrankje.Kaarten zijn te reserveren via de website van Het Beaufort.

Foto: Carlo ter Ellen/Tubantia

Meer berichten
Shopbox