Fotostudio Markelo

Leerlingen van De Zwaluw ontbijten tussen de koeien

door OBS De Zwaluw

MARKELO - Het nationaal schoolontbijt is al vijftien jaar lang het grootste educatie ontbijtevenement van Nederland. De Twentse Boerin heeft de leerlingen van OBS De Zwaluw uit Markelo uitgenodigd om samen met de koeien te komen ontbijten op de boerderij.

De koeien zijn altijd net zo enthousiast en nieuwsgierig als de kinderen.De kinderen kunnen op deze manier direct zien waar ons voedsel echt vandaan komt.

Na het ontbijt kregen de kinderen een rondleiding over de boerderij en vervolgens mochten zij aan het werk.De kalfjes voeren, stro in de hokken doen en uiteraard kreeg iedere kalfje een dikke knuffel. Voor degenen die dat durfden was het mogelijk om de grote koeien te aaien. Ook kregen de kalfjes veel aandacht van de kinderen.De ochtend werd afgesloten met een fotoshoot op de trekker.

Bijzonder
Ontbijten op de boerderij was een bijzondere beleving voor de leerlingen uit groep 3. Het platform Boerderij Educatie Nederland maakte het mogelijk dat schoolklassen gratis op de boerderij terecht kunnen voor deze speciale ontbijtlocatie.

Foto: Fotostudio Markelo.

Meer berichten
Shopbox