Alle prijswinnaars waren enthousiast en erg blij met de ontvangen cheque.
Alle prijswinnaars waren enthousiast en erg blij met de ontvangen cheque.

Uitslag van Projectenfonds bekend

Tijdens de jaarlijkse kieskringvergadering van Rabobank Rijssen-Enter is onlangs geld uit het Projectenfonds verdeeld onder negen lokale verenigingen en stichtingen die hiervoor genomineerd waren. Met het geld uit dit fonds ondersteunt de bank lokale, culturele en maatschappelijke projecten.

RIJSSEN/ENTER - Op de drukbezochte vergadering werd de opzet van het Projectenfonds van Rabobank Rijssen-Enter nog eens toegelicht. Op vier momenten in het jaar wordt geld uit het fonds uitgekeerd. Tijdens de grote uitreiking op de avond van de kieskringvergadering was er ruim 36.000 euro te verdelen. Verenigingen, stichtingen en scholen kunnen dus het hele jaar door aanvragen voor het Projectenfonds indienen.


Presentaties
De negen genomineerden mochten in een presentatie van vijf minuten hun project verdedigen. In totaal hadden de genomineerden aanvragen ingediend voor 49.400 euro. De snelle rekenaars zagen al gauw dat er dus niet voor iedereen een bijdrage was gereserveerd

.Na afloop mochten de aanwezige leden hun keuze aangeven. Directievoorzitter Evert Voortman maakte de stemmingsuitslag bekend.


Troostprijzen
Uit de stemming bleek dat zeven projecten het volledige bedrag konden ontvangen. De twee projecten met de minste stemmen ontvingen toch nog een troostprijs van 1.000 euro. Er ging dus niemand met lege handen naar huis.

De uitslag
1. Zorgaccent Het Stadskwartier uit Rijssen ging met
6.900 euro naar huis. Hiermee willen zij een Tovertafel aanschaffen voor de dementerende bewoners van Het Stadskwartier, waarmee fysieke activiteiten en sociale interactie worden gestimuleerd.
2. Huize Dannenberg uit Rijssen ontving 5.000 euro. Met dit geld wil zij kleine dieren, verblijven en omheining aanschaffen. Hiermee realiseert zij een mini-kinderboerderij voor zes jongvolwassenen van de woonvorm.
3. Toneelgroep Notter kreeg een cheque van 4.500 euro. Deze bijdrage gaat zij besteden aan nieuwe decors en een gesloten aanhanger om materialen in op te slaan en te vervoeren. Hierdoor behoudt de groep de mogelijkheid om toneel op te voeren in de plaatselijke bejaarden- en verzorgingscentra.
4. Stichting Vrienden van Maranatha ontving 5.000 euro. De zorginstelling bekostigt hiermee het rolstoelbusproject waardoor bewoners er weer op uit kunnen.
5. Christelijke Basisschool De Roerganger uit Enter kreeg 5.000 euro overhandigd voor aanschaf van digitale touch-schoolborden.
6. Shantykoor Riessen kreeg een cheque van 4.000 euro. Een bijdrage voor aanschaf van iPads en lessenaars om muziekstukken snel te kunnen lezen.
7. Muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen ontving 4.000 euro ten behoeve van zes nieuwe instrumenten (klarinetten of trompetten) voor het opleidingsorkest.
8. Stichting Koorschool Rijssen haalde het stemmenaantal voor de winst niet. Zij moest genoegen nemen met een 'troostprijs' van 1.000 euro.
9. Voetbalvereniging Excelsior '31 ontving de minste stemmen. Een cheque van 1.000 euro diende ook als 'troostprijs'. Deze werd desondanks dankbaar in ontvangst genomen.

De sfeer na afloop van de prijsuitreiking was uitstekend. Alle prijswinnaars waren enthousiast en erg blij met de ontvangen cheque. Rabobank Rijssen-Enter kijkt terug op een geslaagde avond.

Meer berichten
Shopbox