Leon Nijkamp is als middenvelder bijna op zijn oude niveau na zijn blessure, hij maakte tegen Achilles de 5-2.
Leon Nijkamp is als middenvelder bijna op zijn oude niveau na zijn blessure, hij maakte tegen Achilles de 5-2. (Foto: RKSV)

R.K.S.V. Rijssen wint wederom

door R.K.S.V.

RIJSSEN -  Vorige week werd er gewonnen van Juliana'32 en ditmaal won R.K.S.V. Rijssen van Achilles Enschede. De bezoekers konden in punten gelijk komen, maar de Rijssenaren zorgden dat het verschil zes punten op de ranglijst werd. Makkelijk ging het niet, op het einde liep de uitslag zelfs op naar 5-2.

De eerste kans was voor spits Jordy Schreurs, echter raakte hij de bovenkant van de lat. Verder waren het de bezoekers die het meeste balbezit hadden in de beginfase. Veel verder dan twee afstandsschoten die ruim over gingen kwam Achilles niet. De Rijssense formatie kwam iets beter in haar spel en voetbalde steeds beter. Na enkele kansjes en corners kwam de eerste goal via het hoofd van Jordy Schreurs. Een prima corner ging hieraan vooraf van Luèn Mensink. De bezoekers kregen vervolgens geen strafschop, de scheidsrechter wuifde de actie weg als schwalbe. Tijs Blokhorst ging alleen op de goal af maar de bal sprong van zijn voet. Schoten van Jonathan Hardeman en Joost Nollen konden gekeerd worden ten kosten van een corner, geen 2-0 maar slechts een 1-0 ruststand.

Na rust direct een vrije trap op de rand van de zestien meter, echter schoot Achilles deze bal hoog over. Joost Nollen kreeg hierna een schotkans op eenzelfde afstand, hij schoot ook hoog over. Een uitbraak van de bezoekers, waarbij onze vlaggende grensrechter werd genegeerd, kon gekeerd worden door doelman Patriz Loohuis. Direct hierna glipte Tijs Blokhorst langs zijn man en van achteren werd hij neergehaald. Slechts een gele kaart, maar wel een penalty die hijzelf benutte waardoor het 2-0 werd. Achilles bleef op zoek gaan naar een doelpunt, deze kwam er ook na 69 minuten. Een corner werd teruggelegd en via een prachtige schuiver werd het 2-1. Een minuut later stond het echter alweer 3-1 toen Jordy Schreurs op de keeper afging en onderuit gehaald werd. De bezoekers hadden voor de tweede maal geluk dat er geen directe rode kaart volgde, deze keer volgde er zelfs helemaal geen kaart. Jordy Schreurs benutte zelf de penalty en scoorde daarmee zijn tweede doelpunt deze middag. Gespeeld was het allerminst, zeker niet toen het 3-2 werd uit een scrimmage. Zou de scheidsrechter toen teruggedacht hebben aan het tweemaal niet wegsturen van een bezoeker? Uiteindelijk bleven de punten in Rijssen, want zowel Tijs Blokhorst als Leon Nijkamp scoorden de vierde en vijfde treffer voor de oranjehemden. Zodoende werd er voor de tweede maal op rij gewonnen, ditmaal met 5-2 thuis van Achilles Enschede.

Door de winst werden uit zes wedstrijden zeven punten behaald. Hierdoor staat R.K.S.V. Rijssen op de negende plek, drie punten achter Hellendoorn. De degradant uit de tweede klasse komt komende zaterdag op bezoek, een inhaalduel van 7 oktober. Bij winst klimt oranje-zwart definitief naar de grote middenmoot, dit moet motivatie genoeg geven voor de jonge groep.

Overigens spelen we dinsdag om 20.00 uur in de tweede ronde van de beker tegen eersteklasser Rigtersbleek. Wees welkom in Enschede.

Doelpunten R.K.S.V. Rijssen – Achilles Enschede 5-2:

29. Schreurs (1-0)
58. Blokhorst (2-0 pen.)
69. Te Selle (2-1)
70. Schreurs (3-1 pen.)
83. Tekkelenburg (3-2)
88. Blokhorst (4-2)
89. Nijkamp (5-2)

Opstelling R.K.S.V.1: Loohuis, Hardeman, de Wilde (c), Brinkman, M. Troost (52. Nijkamp), Embsen, Mensink, K. Troost (74. Pluimers), Schreurs (71. Zwoferink), Nollen en Blokhorst.

Meer berichten
Shopbox