Jonathan Hardeman.
Jonathan Hardeman.

Eerste winst voor R.K.S.V.: 0-1 uit bij concurrent Juliana'32

door R.K.S.V.

HENGELO / RIJSSEN - Vier wedstrijden en slechts een punt verzameld, als gedeeld nummer laatst ging R.K.S.V. ditmaal op bezoek bij concurrent Juliana'32. Deze ploeg had met een wedstrijd meer drie punten verzameld. Voor de Rijssenaren was de opdracht duidelijk, dat men uiteindelijk won was gelukkig te noemen. De thuisploeg had zeker een punt verdiend, maar R.K.S.V. pakte haar eerste winst.

Het begin van de wedstrijd was slap te noemen, van beide kanten. De angst om te verliezen regeerde misschien wel, maar na tien minuten spelen moest Patriz Loohuis reddend optreden op een kopbal van Juliana'32. Vervolgens had de thuisploeg meer balbezit, creëerde het weinig kansen en kwam R.K.S.V. er af en toe gevaarlijk uit. De eerste grote kans voor de Rijssenaren kwam echter door een fout van de gastheren, de keeper ving de bal en maakte een trappende beweging naar onze voorhoedespeler. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven, maar de (rode) kaart bleef op zak. Dit cadeautje werd uitgepakt door spits Tijs Blokhorst die alweer voor de derde wedstrijd op rij scoorde. Hierna meteen een prima kans op de 0-2, maar de bal werd overgeschoten door de doelpuntenmaker. Juliana'32 kwam bijna op gelijke hoogte, echter blonk Patriz Loohuis voor de tweede maal uit deze middag en redde knap. Vlak voor rust de derde kans voor Tijs Blokhorst, echter schoot hij de prima pass van Jordy Schreurs wild over.

Na rust eenzelfde spelbeeld, de thuisploeg het meeste balbezit en R.K.S.V. ging in de achteruit. Juliana'32 kwam moeilijk tot kansen en de gasten speelde de counters niet zorgvuldig genoeg uit. Na enkele wissels over en weer werd de druk steeds groter op het Rijssense doel. Enkele corners en voorzetten werden net gemist of belandde in de handen van de keeper. Vijf minuten voor tijd schoot een aanvaller keihard naast, dit was de mogelijkheid op de 1-1. Anderzijds had R.K.S.V. de 0-2 moeten maken, Joost Nollen kreeg de bal voorbij de uitkomende doelman echter redde de verdediger ten koste van een corner. Het laatste wapenfeit was een schot en corner van Juliana'32, echter gingen de punten mee van Hengelo naar Rijssen. Eindstand 0-1 en hier mocht R.K.S.V. niet over klagen, want een gelijkspel was verdiend geweest.

Prima resultaat, alleen moet daar komende wedstrijd een vervolg aan gegeven worden tegen Achilles Enschede. De nummer laatst komt op bezoek, bij winst wordt het gat zes punten. Weten de gasten hun eerste winst te pakken, dan staat het gelijk met R.K.S.V. Rijssen. Dezelfde scherpte en inzet is vereist, laten we hopen dat dat komende zaterdag er ook uitkomt.

Meer berichten
Shopbox