Laagdrempelige zorg bij adviesspreekuur

RIJSSEN - Laagdrempelige zorg en door optimale samenwerking het best haalbare resultaat voor de patiënt. Dat is wat podotherapeute Linda Ehrenhard van Podotherapie Reggestreek en de fysiotherapeuten van Fysio Haarstraat voor ogen hebben met hun gezamenlijke gratis adviesspreekuur. Elke derde donderdag van de maand tussen 16.00 en 17.00 uur kunt u bij Linda Ehrenhard en Nicole Olde Samson terecht voor gratis advies bij klachten aan uw voeten, benen, knieën, heup of rug.

Linda Ehrenhard is podotherapeut bij Podotherapie Reggestreek in Wijkgebouw Haarstraat. Zij is specialist in voet- en beenklachten en biedt diverse behandelmethoden en therapieën om de oorzaak van een klacht te achterhalen of deze weg te nemen. "Veel mensen lopen rond met pijn in de nek, rug, heupen, knieën of enkels. Het kan heel goed dat de oorzaak bij de voeten ligt. Denk hierbij aan verkeerde voetstand of afwijkend looppatroon."

Specialisaties
Linda heeft een aantal specialisaties waaronder echografie. "Met echografie van de spieren, pezen en gewrichten kan ik diverse structuren in het lichaam goed in beeld brengen. Een voet zit zo ingenieus in elkaar dat een kleine verandering door kan werken naar je rug en andere gewrichten."Een specialisme waarbij ze nauw samenwerkt met fysiotherapeuten van Fysio Haarstraat.

Centraal
Kinderfysiotherapeut Jeannet Wegstapel van Fysio Haarstraat vertelt: "De hulpvraag en het welbevinden van de patiënt staan altijd centraal binnen onze praktijk. Wij brengen het bewegend functioneren van de patiënt in kaart en zoeken samen met de patiënt naar mogelijkheden om zijn doelen te bereiken. Ons team bestaat uit vijf fysiotherapeuten welke gespecialiseerd zijn in kinder(bekken)fysiotherapie en manuele therapie."

Samenwerken
Er wordt al langer samengewerkt tussen de podotherapeut en fysiotherapeut, zowel bij het oplossen van klachten bij volwassenen als bij kinderen.Nicole Olde Samson: "Bij onze fysiotherapiepraktijk krijgt u een deskundig oordeel over het bewegend functioneren van uw kind. Onze (kinder)fysiotherapeuten geven inzicht in de problematiek en geven ondersteuning waar nodig. Voor een optimaal eindresultaat wordt er uitvoerig onderzocht wat het motorische ontwikkelingsniveau van een kind is. De podotherapeut kan hier goed helpen door het maken van podotherapeutische zolen of door het geven van schoenadviezen."

Onmisbaar
Aan de andere kant is fysiotherapie vaak onmisbaar bij een behandeling door de podotherapeut."Wanneer de spieren niet sterk genoeg zijn, zal zooltherapie niet optimaal aanslaan. Door de stand van de voet te corrigeren, maar de patiënt ook naar de fysiotherapeut te verwijzen voor spierversterkende of stabiliserende oefeningen, wordt een optimaal resultaat bereikt. Zowel bij kinderen als volwassenen," vertelt Linda.

Aanmelden
Wilt u weten of de fysiotherapeut en/of podotherapeut iets voor uw klachten kunnen betekenen?Meld u dan aan voor het inloopspreekuur door te mailen naar info@fysiohaarstraat.nl of info@podotherapiereggestreek.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox