We proosten samen met en op ons kleine team, dat iedere dag weer zo groots haar best doet. Foto: Sandra Dannenberg/Sandra Explores & Creates
We proosten samen met en op ons kleine team, dat iedere dag weer zo groots haar best doet. Foto: Sandra Dannenberg/Sandra Explores & Creates (Foto: Sandra Dannenberg/Sandra Explores & Creates)

Een warm hart voor de Oude Dame

RIJSSEN - We zitten in de trein terug vanuit Hoofddorp. Daar kregen we in het Fox/ANWB Theater een bronzen award uitgereikt voor 'Meest Gastvrije Theater van Nederland', categorie kleine gemeenten. We stonden er als enige uit heel Oost-Nederland en ondanks de Twentse nuchterheid hebben we hard gejuicht. De bloemen liggen naast ons, en de pumps zijn onder de stoel geschopt.

Onze hoofden zijn gebogen over de digitale apparatuur om het goede nieuws via alle social media naar buiten te spuien. Meteen komen er reacties en tweets terug. Van gasten, organisaties, raadsleden, wethouders en de burgemeester. Het brengt toch wel wat teweeg, wanneer je door je eigen gasten zo hoog gewaardeerd wordt in een landelijke verkiezing.

Thuis, bij de Oude Dame, staan de bubbels klaar. We proosten samen met en op ons kleine team, dat iedere dag weer zo groots haar best doet. Keihard werkt om al die tienduizenden gasten per jaar te verwennen en zich thuis te laten voelen. Een team dat zo hard buffelt, dat het vaak zelf niet in de gaten heeft, dat wat zij doen, door de ogen van anderen, eigenlijk gewoon werk is. Want zo voelt het namelijk niet. Werken bij en voor de Oude Dame voelt als zorgen voor iets heel kostbaars. Het is onze taak om haar te koesteren, te onderhouden, te verwarmen, verwennen en te vertroetelen. Soms, misschien zelfs vaker dan soms, gaat dat ten koste van onze omgeving en onszelf. De waardering is groot, dat blijkt, maar ons team is te klein. Goed, een baan van negen tot vijf zullen we nooit krijgen, dat willen we ook niet. Maar met iets meer handjes en daardoor meer 'lucht', kunnen we het Parkgebouw ook in de toekomst bestendig houden. We hebben er echter alle vertrouwen in dat die handjes er op korte termijn zullen komen. Net zo belangrijk voor de toekomst van de Oude Dame, is een warme plek in het hart van de Rijssen-Holtense gemeenschap. Deze prijs laat ons weer zien dat de Oude Dame dat plekje al aardig heeft weten te veroveren, hoewel we ook beseffen dat er nog genoeg te doen valt.

De volgende dag zien we in onze mail het rapport dat ons toegestuurd is door de ANWB. Daarin een overzicht van de cijfers per onderdeel, een Excel-bestand en de groepsfoto. Nadat we de kale cijfers hebben bekeken, openen we het Excelletje. Heel clean opgesomd en op alfabetische volgorde staat daar een omschrijving van het warme plekje dat onze gasten in hun hart hebben voor de Oude Dame. De meest voorkomende woorden in al deze omschrijvingen: vriendelijk, welkom, super, sfeer, mooi, gastvrij, gezellig, goed, gewoon, geweldig, rolstoelvriendelijk, gevarieerd, oud, prachtig, mensen, knus, alles, altijd, behulpzaam, iedereen… Met rode konen klappen de laptop dicht. Zo dadelijk komen 150 vrouwen lunchen. En met een grote glimlach om onze mond gooien we de kroketten in de frituur. Extra handjes? Graag, maar tot die tijd geeft deze enorm warme steunbetuiging ons alle energie die we nodig hebben om voor de Oude Dame te blijven zorgen!

Meer doen
Wilt u meer doen voor de Oude Dame? Dan kunt u ons steunen door donateur te worden voor 10 euro per jaar. Dit kan door een mail met uw gegevens te sturen naar ingo@parkgebouw.nl. Wij nemen dan contact met u op.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox