Het team van Wessels Mode heeft afgelopen week samen met klanten het 60-jarig jubileum gevierd.
Het team van Wessels Mode heeft afgelopen week samen met klanten het 60-jarig jubileum gevierd.

60 jaar Wessels Mode in Rijssen

RIJSSEN - Wessels Mode is inmiddels een begrip in Rijssen en omgeving. Dit jaar viert het bedrijf haar 60-jarig bestaan.

In 1957 is het allemaal begonnen in een huis aan de Hagweg. "Mijn moeder is begonnen met het knippen van stoffen in het ouderlijk huis. Mensen kwamen langs, kozen een stof uit en daarvan werd dan bijvoorbeeld een jurkje gemaakt," vertelt Ard Wessels. "Aanvankelijk werkte mijn vader nog bij een bouwbedrijf, maar op het moment dat mijn oom hier ook kwam werken, heeft hij ervoor gekozen om samen met zijn vrouw verder te gaan met stoffen." Op een gegeven moment krijgt het echtpaar beschikking over een pand aan de Esstraat. "Vanaf dat moment zijn stoffen en fournituren er langzaam uitgelopen en zijn ze overgegaan op confectie," vertelt Ard Wessels. In 1975 verhuist Wessels Mode opnieuw, dit keer naar de huidige locatie aan de Elsenerstraat. "Het compleet nieuwe pand had meer winkelruimte en een kelder. Ook is deze locatie het dichter bij het centrum."


Ard Wessels is in 1994 in de zaak begonnen. In al die tijd is er wel wat veranderd in de mode. "We dachten destijds dat we al in een snelle handel zaten, maar dat is de afgelopen jaren veel sneller geworden."

Trends duren niet meer zo lang als vroeger. "Je had trends die een jaar duurden, maar nu worden dingen snel opgepakt en zijn ook snel weer weg. We kijken niet meer naar wat voorgeschreven is. Naar een collectie kijken we nu veel meer door de ogen van klanten. Het moet voor mensen interessant zijn om binnen te komen. Daarom wisselt de collectie nu ook veel vaker dan voorheen," aldus Ard Wessels.
"In het verleden deden mensen in één keer een grote aanschaf. Tegenwoordig komt men vaker langs, bijvoorbeeld met een broek waarbij ze een shirt zoeken."

Hollandse dagen
Afgelopen week is het jubileum gevierd met Hollandse dagen. Ook kregen klanten bij aankoop een emmertje erwtensoep. Op zaterdag werd er uitgepakt met een stampotbuffet.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox