Kom ook bowlen!

RIJSSEN - Bij de G-Bowlers in Rijssen, een activiteit van Stichting de Klup Twente, staat prestatie voorop, maar is gezelligheid net zo belangrijk. Alle deelnemers zetten elke woensdag hun beste beentje voor en worden daarbij ondersteund door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Een klein deel van de bowlers doet regelmatig mee aan landelijke kampioenschappen en een van hen ging zelfs de Special Olympics Worldgames in Los Angeles. Maar ook de mensen die gewoon op eigen tempo en niveau wekelijks de ballen laten rollen voelen zich prima thuis bij de Rijssense G-bowlers. Twee keer per jaar nodigen leden van De Klup een familielid of bekende uit mee te komen spelen.

Elk seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met oorkondes, cadeautjes en een avondje midgetgolf (bij mooi weer) of een paar potjes sjoelen (als het regent). Zo weten vrijwilligers Ina, Henk en Jaap en stagiair Raoul er elke week weer een feestje van te maken. Ook de gastvrijheid en de prachtige professionele bowlingbanen van 't Witte Hoes dragen daar hun steentje aan bij. Het G-bowlen in Rijssen is één van de ruim vijftig vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een (verstandelijke) beperking die De Klup Twente samen met haar ruim 400 vrijwilligers houdt in negen Twentse gemeenten. Daarbij staat naast activering, integratie, participatie, empowerment en plezier hoog in het vaandel.

Wie het leuk lijkt om lid te worden van BowlingKlup Rijssen, mag gerust eens een avondje vrijblijvend kijken of meedoen. Het bowlen is elke woensdag van 19.00 tot 20.30 uur in 't Witte Hoes aan de Markeloseweg 90. De contributie bedraagt 14,35 euro per maand, dit is exclusief drinken. Meer informatie en aanmelden bij Margreet Spijker via margreet@deklup.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox