Voorstellingen met een toefje zorg

RIJSSEN/ALMELO - ZorgAccent houdt voor het zesde seizoen 'Theater met een toefje Zorg'. Deze serie bestaat uit theatervoorstellingen met daarin een thema uit de zorg. Inmiddels wordt samengewerkt met vijf regionale theaters: ZINiN Theater in Nijverdal, het Parkgebouw in Rijssen, Het Punt in Vroomshoop, Theater Hof 88 en Theaterhotel in Almelo.

Het nieuwe seizoen begint op zondag 15 oktober om 14.30 uur in het Theaterhotel met een vrolijke komedie over ouder worden en jong blijven. Een voorstelling met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij en het grijze plafond. Gouwe Ouwe gaat over drie totaal verschillende dames op leeftijd die samenwerken bij een fastfoodrestaurant. De hoofdrollen worden gespeeld door Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij.

Naast deze komedie staan nog meer voorstellingen op het programma. In 'Radiodagen door Harlekijn Holland' wordt aandacht besteed aan radioprogramma's uit de jaren 50. Gezinnen luisterden hier massaal naar en anno 2017 zingt het publiek mee met de liedjes uit die tijd. Op een cabareteske manier worden Nederlandstalige liedjes van Louis Davids tot Doe Maar gepresenteerd in een modern jasje. De voorstelling vindt plaats op zondag 29 oktober om 14.30 uur in Theater Hof 88.

Speciale aandacht voor dementie is er met de voorstelling Ma. Voorafgaand wordt een inleiding verzorgd door kennisdrager Eefje van Keeken van ZorgAccent. De tragikomische voorstelling is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Ma stond altijd klaar voor haar zoon, maar inmiddels heeft 'meneer Alzheimer' de rollen genadeloos omgedraaid. De makers van PAAZ brengen met het stuk een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, zijn angsten en zijn moederliefde worden vertolkt door Eric Corton.Deze voorstelling wordt gespeeld in het Parkgebouw op woensdag 24 januari 2018 om 20.00 uur. Tevens is deze voorstelling te zien bij Theater Hof 88 Almelo op donderdag 18 januari om 20.15 uur, ZINiN Theater Nijverdal op vrijdag 16 maart 2018 om 20.15 uur en bij Het Punt Vroomshoop op vrijdag 14 september 2018 om 20.00 uur.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een van de voorstellingen bij de desbetreffende theaters in Rijssen, Nijverdal, Almelo en Vroomshoop. Meer informatie is te verkrijgen via 0546 - 837 296 of 0546 - 837 292 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).

Een kijkje nemen op de website kan ook.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox