Bij de stands is informatie te krijgen over duurzame initiatieven en zijn er ook biologische producten te koop.
Bij de stands is informatie te krijgen over duurzame initiatieven en zijn er ook biologische producten te koop.

Test je groene kennis op streekmarkt

HOLTEN - Duurzaam Holten houdt op zaterdag 7 oktober een streekevenement in het centrum van Holten. Nieuw dit jaar is de Groene Kwis gepresenteerd door Laurens Jan Stam. Alle politieke partijen gaan de uitdaging aan: wie weet het meest over duurzaamheid en groene energie?

Op het evenement is verder veel informatie over energiezuiniger maken van de woning. Ook kunnen bezoekers kennismaken met elektrische auto's en bij diverse stands verkoopt men streek- en verzorgingsproducten. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. Voor het zesde jaar op rij is dit een gezellige markt waar bezoekers zich kunnen laten informeren over groene energie, maar waar ook (biologische) producten te koop zijn.

Aan de tand voelen
De Groene Kwis is tussen 11.00 en 12.00 uur. De eerste Holtense quiz die alleen over groene energie en duurzaamheid gaat. Laurens Jan Stam voelt vertegenwoordigers van alle lokale politieke partijen stevig aan de tand. Wat weten zij over groene energie? En wat willen zij als partij bereiken voor Rijssen-Holten? Niet geheel onbelangrijk gezien de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Mobiliteit
Duurzame mobiliteit is een vast onderdeel van het streekevenement. Deze keer presenteert autobedrijf Kamp Twente de Opel Ampera-e. De eerste compacte elektrische auto die met één keer laden een afstand van 520 kilometer kan rijden. Dit dankzij een ultralichte batterij. Meer informatie is te verkrijgen bij de stand van het bedrijf.

Autobedrijf Erik Huzen wil het concept van de deelauto introduceren in Holten. Een auto die je met je buren deelt en gebruikt wanneer het jou uitkomt. Goedkoper dan een tweede auto en duurzamer! Duurzaam Holten ondersteunt dit initiatief evenals de gemeente. Dit najaar wordt de haalbaarheid onderzocht. Kom langs op de stand van Erik Huzen en ontdek of de deelauto iets voor jou is.

Energiezuinig
Het streekevenement is de plek bij uitstek om meer te weten te komen over hoe je je energierekening omlaag kunt krijgen. Hoe kan ik besparen op energie? Welke mogelijkheden zijn er? En welke zijn voor onze woning het beste? Vragen waar je het antwoord op vindt tijdens het streekevenement. Zo is er onder meer informatie over de warmtepomp en zonnepanelen. Ook is energiemaatschappij Vandebron aanwezig met een eigen stand evenals de nieuwe lokale energiecoöperatie VONK.

Streekproducten
Ook kunnen bezoekers op het streekevenement verse biologische producten kopen. Lekkere en gezonde producten alsmede verzorgingsproducten. Voor de kinderen staat er een leuk krokodillenspringkussen klaar.

Verrassing voor Vrienden
Exclusief op de Streekmarkt geeft Stichting Duurzaam Holten iedereen die op 7 oktober vriend wordt een boodschappentas met inhoud cadeau. Deze tas is af te halen bij de stand van Duurzaam Holten.

Insturen
Iedereen die een mooie vraag heeft voor de Groene Kwis, kan deze opsturen. Mail de vraag inclusief het antwoord naar info@duurzaamholten.nl. Dit kan tot uiterlijk woensdag 4 oktober. De leukste of meest originele vragen worden gebruikt. Bezoekers maken tevens kans op een prijs als zij vooraf raden welke partij het beste gaat scoren.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox