Eer om gastvrij te mogen zijn…

door Team Parkgebouw

RIJSSEN/HOOFDDORP - Het Parkgebouw is opnieuw genomineerd in de verkiezing Meest Gastvrije Theater van Nederland, categorie kleine gemeenten. Daarom reizen we weer af naar de bekendmaking in het westen van het land. In dit artikel leest u hoe we vorig jaar deze periode hebben beleefd….

"Al zwaaiend trekken we de achterdeur dicht. Over de Parkstraat verdwijnt de bus de regenachtige nacht in en neemt onze trouwe groep gasten weer mee over de stadsgrenzen. Nog geen half uur daarvoor zaten ze schaterend van de lach te beppen met Jörgen Raymann. Wijntje in de hand, warme bitterbal achter de kiezen, nagenietend van humor en mooie verhalen. Nog even een foto met die lange Surinamer en dan de jas aan. "Zo leuk dat hij nog even een praatje kwam maken." Al jaren komen ze bij De Oude Dame over de vloer. Ze komen altijd samen. Omdat ze anders niet uitgaan. Niet kunnen, want moeilijk ter been. Niet willen, want alleen is ook maar alleen... Dus samen! Volop genietend, en waarderend. Nu het nog kan!We zwaaien ze uit tot ze de bocht om zijn.

Als we de foyer weer binnen willen lopen, schuift de liftdeur open. Raymann stapt naar buiten met aan de lijn een jonge bruine hijgende labrador die vrolijk kwispelt. Want ze gaan naar huis, dat voelt hij. Met het gekregen lekkers in de buik kan hij zich straks lekker door het ronken van de motor in slaap laten wiegen. Het was een gezellige en huiselijke boel daar in de catacomben van De Oude Dame. Fijn te weten dat iedereen zich thuis voelt. We wensen hen een fijne terugreis en sluiten nogmaals de achterdeur.

Wanneer we de foyer op beginnen te ruimen komen we ergens tussen de wijnglazen onze award tegen. We hebben er vanavond met gepaste trots mee rondgelopen. Tweede van Nederland in 'gastvrij theater zijn'. Beste van Overijssel.Iemand vroeg deze week: hoe hebben jullie dat gedaan? Nou, gewoon... Iedereen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Maar dat gaat helemaal vanzelf wanneer je leuke gasten hebt. En die hebben we, of ze nu gast of artiest zijn. We verwelkomen ze graag in de warme armen van de Oude Dame. Onze taak is om iedereen een mooie tijd te bezorgen. Een fijne herinnering te geven. Of je nu op het podium staat, of in de zaal zit. Dát is het, niet meer en niet minder. Onze drijfveer. Wanneer we klaar zijn, iedereen hebben uitgezwaaid, de award weer op z'n plek hebben gezet en de hondenvoerbakken af hebben gewassen, is het tijd om te evalueren. Uit onze tas halen we onze rode neuzen. Er is van alles te doen over enge clowns. Ach, ieder jaar weer hetzelfde liedje. Maar vanavond hebben wij niets meer te vrezen. Met deze neuzen tonen wij respect aan iedereen die in het leven de humor ziet, hem deelt en de angst geen enkele kans meer geeft!"

Iedereen die op ons gestemd heeft en ons steunt: ontzettend bedankt. We zien u graag terug bij de Oude Dame!

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox