Rally in Rijssen voor goed doel

door Rally Kinderhulp Ghana

RIJSSEN - Voor het eerst vindt op zaterdag 14 oktober de Rally Kinderhulp Ghana plaats. Doel van de rally is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Kinderhulp Ghana.  Met het houden van deze rally hoopt de organisatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Kinderhulp Ghana om op deze manier de aankomende projecten financieel te kunnen steunen. De opbrengst wordt besteed aan de uitbreiding van bestaande projecten en het realiseren van nieuwe projecten.De kosten per equipe zijn 250 euro. Een equipe bestaat uit een auto met twee personen. "Deelnemers ontvangen hiervoor een compleet verzorgde dag: ontvangst met koffie, een lunchpakket, koffiepauze met wat lekkers en bij terugkomst een buffet van 't Brodshoes," aldus de organisatie. "Tijdens het diner wordt een veiling gehouden met topstukken als een helikoptervlucht, een weekend rijden in een exclusieve Audi en schilderijen van Angela's Galerie."

Deelname staat open voor exclusieve klassiekers en exclusieve nieuwe auto's die voorzien zijn van kenteken. Belangstellenden die niet over een auto beschikken die aan deze voorwaarden voldoet, kunnen op de website bieden op auto's om de rally mee te rijden. Dit kan nog tot en met zaterdag 7 oktober.

Ook is op zaterdag 14 oktober Solomon Boateng aanwezig. Hij is de initiatiefnemer van Heart for Children Ghana. In 1997 tijdens zijn werk als leraar begon hij met de bouw van een houten bouwwerk, om kinderen te kunnen opvangen. In minder dan een jaar tijd werden er 315 kinderen ondergebracht. Het liep uit de hand en meer hulp was dringend nodig.Solomon heeft heel veel brieven geschreven en over de hele wereld verstuurd. Een hiervan mocht beantwoordt worden vanuit Nederland door Wim en Tiny Hammink. Zij hielpen hem bij de verdere opbouw. Hier is uiteindelijk Stichting Kinderhulp Ghana uit ontstaan. Stichting Kinderhulp Ghana wil kansarme kinderen in regio Nsoatre, gelegen in West Afrika, een toekomst geven.

Kinderhulp Ghana bouwt aan een duurzame samenleving. "Na de verstrekte noodhulp is een begin gemaakt met duurzame hulp. Op die manier kan er een toekomst zijn voor velen in eigen land," zegt de organisatie. "Zo wordt er in fasen een Senior High School gebouwd. Een vakgerichte school die een brug slaat vanuit de scholing van jonge talenten naar de bestaande economie. Bouwen aan een duurzame samenleving is geweldig om te mogen doen. Het is bouwen aan een bouwwerk met een belofte."

Inschrijven
"De aanmeldingen voor de rally stromen binnen, maar er is nog plek," vertelt de organisatie. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de website.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox