Bij de boekenmarkt met tussen meer dan 6000 boeken kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Foto: Wouter Borre / TC Tubantia.
Bij de boekenmarkt met tussen meer dan 6000 boeken kunnen liefhebbers hun hart ophalen. Foto: Wouter Borre / TC Tubantia. (Foto: Wouter Borre / TC Tubantia (Datum foto 01-10-2011))

Kom ook naar veiling en boekenmarkt

HOLTEN -  Het is bijna weer zover: op zaterdag 7 oktober is de bekende veiling en boekenmarkt rondom gebouw 'Irene' achter het Kulturhus. De opbrengst gaat dit jaar naar restauratie Naber kerkorgel.

Net als voorgaande jaren zal de veiling maximaal 125 goederen bevatten. Het veilen is een prachtig schouwspel. Van kasten naar antiek ,glaswerk, schilderij Kees Stoop of bloemstukken, de veiling bestaat uit uiteenlopende goederen.

Boeken
De boekenmarkt beslaat 300 vierkante meter en is al een begrip in Holten en omgeving. Boeken worden voor een aantrekkelijke prijs aangeboden. Zo'n 6000-80000 boeken zijn allemaal keurig per rubriek gesorteerd. Ook zijn er diverse vinyl grammofoonplaten en stripboeken. Ook kunnen bezoekers hier terecht voor tweedehands kleding en ansichtkaarten.Aan de inwendige mens is ook gedacht: Koffie, oliebollen, en een broodje hamburger zullen ook niet ontbreken.

Rommelmarkt
"Tevens hebben wij weer alle artikelen die wij hebben gekregen, maar niet gebruikt worden bij de veiling, verzameld in een grote tent voor de rommelmarkt," zegt een woordvoerder. "Dit jaar is er een groot assortiment van artikelen. Er is een aparte ruimte gereserveerd voor het glaswerk, bestek, elektrisch huishoudapparatuur en blikwerk in gebouw Irene. Daarnaast is er weer een verloting met diverse cadeaubonnen, stofzuiger, mixer, boormachine en meer te winnen. Vele vrijwilligers zijn met het verkopen al weken actief. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er mooie dag met het gezin ervan te maken."

De rommelmarkt start al in de vroege ochtenduren. "Wie het komt, eerst maalt," vertelt de woordvoerder. "Om 9.00 uur wordt de boekenmarkt geopend en dan kan men ook de veilinggoederen bekijken. In gebouw Irene zijn er dan ook diverse spellen. Om 11.30 uur is er de trekking van de verloting en exact 13.30 uur zal de start van de veiling plaats vinden."

Wie meer informatie wil of vragen heeft, kan contact opnemen met Johan Veneklaas Slots via 06-150 359 53.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox