Hoog niveau bij keuring Heerlijk & Heerlijk

door Van Otten

LEERDAM/RIJSSEN  Van Otten de Patissier en Broodspecialist, de Heerlijk & Heerlijk Brood en Banketbakker met winkels in Rijssen, Enter, Almelo en Wierden, heeft onlangs de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers Heerlijk & Heerlijk. Tijdens de najaarsvergadering van 21 september jl. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk, hun beste brokken inleveren voor de keuring 'Beste Brokkenmaker 2017'.

In totaal hebben zo'n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, Mark van Wijk, keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakker ondernemers, spraken van een hoog niveau van de producten. Mark van Wijk: "De winnende brokken van van Otten uit de provincie Overijssel waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom, een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent."Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: "Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar."

De winnende brokken van van Otten scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct.

De competitie
Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.Als extraatje wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar de familie van Otten met hun team van van Otten de Patissier en Broodspecialist uit Overijssel.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox