Bij de nieuwe club Billy Boem leren kinderen onder andere met hun emoties om te gaan.
Bij de nieuwe club Billy Boem leren kinderen onder andere met hun emoties om te gaan.

Club Billy Boem van start in Rijssen

door Mindfit

RIJSSEN - De Billy Boem club gaat voor het eerst in gemeente Rijssen-Holten van start op 30 oktober om 15.30 uur. De club is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact.

De begeleiding van de club Billy Boem is in handen van ervaren hulpverleners.Deirdre Janné is één van de deskundigen. "De club houden wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken", vertelt Deirdre. "Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven en weerbaarder te worden."

Belevingswereld
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met de club maken de kinderen in tien bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Naast de kinderclub zijn er voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. "De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen," legt Deirdre uit. "Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar." Meer info over Mindfit is te vinden op de website.

Aanmelden

De cursus is kosteloos. Aanmelden kan bij ViaVie Welzijn tot maandag 16 oktober door te bellen naar 0548-362 755 of een mail te sturen naar vanerven@viaviewelzijn.nl.Meer informatie over ViaVie Welzijn is te vinden op hun website.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox