Zes deelnemers mochten de twee strijkers, een celliste en een hoboïste deze avond voor het eerst 'dirigeren'.
Zes deelnemers mochten de twee strijkers, een celliste en een hoboïste deze avond voor het eerst 'dirigeren'.

Een volgeplande, maar prachtige dag

door Team Parkgebouw

RIJSSEN - Het is 7 uur 's ochtends wanneer we de deur open doen. De koffie pruttelt, het zonnetje komt door de wegtrekkende mist. Iedereen is klaar voor de dag die komt. Rotary Rijssen en AV Rijssen hebben een wandeltocht georganiseerd ten bate van de stichting ALS Nederland en de eerste deelnemers melden zich al aan. Tot 12.00 uur stromen de wandelaars binnen, waarna ze weer vertrekken met een route van 10, 20 of 30 kilometer.

Liters koffie en thee worden geschonken en gedronken, en in de loop van de ochtend, wanneer de eerste deelnemers alweer terugkomen, is een heerlijke koek ook niet te versmaden. In het zonnetje op het terras in het Volkspark is het heerlijk toeven. De organisatie is zeer tevreden, ruim 450 deelnemers hebben de omgeving van Rijssen verkend tijdens deze wandeltocht. Belangrijker is nog dat dit een prachtige opbrengst betekent voor de stichting. Een aantal deelnemers hebben zelf te maken met deze slopende ziekte, en alle familieleden lopen mee. Mooi om te zien hoe men uit een moeilijke situatie toch positieve energie weet te halen…

Rond het middaguur is de organisatie van Xpeditie Blaasmuziek binnen. Dit muzikale project gaat de middag en ons gebouw volledig vullen. Musidesk Rijnbrinkgroep, de Overijsselse Bond Muziekverenigingen houden deze middag samen met het Orkest van het Oosten voor alle blaasmuzikanten in de regio. Workshops, lezingen, coaching per instrument en een kennismarkt waar iedereen aanwezig is, die in de regio iets te maken heeft met blaasmuziek. En waar het weer voor de wandelorganisatie een groot voordeel is, zorgt het zonnetje tijdens dit congres voor iets minder deelnemers dan gehoopt. Dat neemt echter niet weg dat de Xpeditie geslaagd is. De hele middag worden de aanwezigen getrakteerd op muziek, verhalen, weetjes en feiten. Natuurlijk is ook ons plaatselijke orkest Wilhelmina van de partij. Het jeugdorkest speelt bij de inloop een paar nummers, in het zonnetje op het terras. De al teruggekeerde wandelaars genieten. Om 17.00 uur is de Xpeditie ten einde en lopen vier dames van Orkest van het Oosten door de foyer. "Wij zijn even weg!", roept Anne. Zij is initiator van het project 'Met uw Orkest', dat deze avond van start gaat. Zes deelnemers mogen dit ensemble van twee strijkers, een celliste en een hoboïste vanavond 'dirigeren'.Wanneer alle deelnemers en toeschouwers op het podium van de grote Herman Wessels zaal hebben plaatsgenomen, krijgen de vijf vrouwen en één man om de beurt het dirigeerstokje in handen. Het 'Ode an die Freude' uit de Negende Symfonie van Beethoven klinkt zes keer. En het bijzondere is dat het geen enkele keer verveelt, want iedere dirigent laat het ensemble weer anders spelen. Anne vertelt levendig over hun werk in het Orkest van het Oosten. De toeschouwers en wij luisteren ademloos. Dat smaakt naar meer, en krijgt zeker een vervolg.

Het was een volgeplande, maar prachtige dag. Ineke van de Rotary verwoorde het mooi: "Dromen zijn doelen met een datum…" Deze dag kwamen er diverse dromen uit, tijd om een nieuwe datum te prikken…!

Op de hoogte blijven van alle activiteiten in het Parkgebouw? Check regelmatig onze website. Hier is een overzicht te vinden van alle activiteiten die op het programma staan. Ook kunnen hier kaarten gekocht worden voor diverse voorstellingen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox