Hans Siemerink: "Het leuke aan mijn vak is de diversiteit van verschillende projecten."
Hans Siemerink: "Het leuke aan mijn vak is de diversiteit van verschillende projecten."

Ondernemend: 'Meer vrijheid bij maken van keuzes'

RIJSSEN - Hans Siemerink (27) van SiemerinkBouw+ uit Rijssen, stapt volgend jaar april in het huwelijksbootje met Iris Poortman. Samen hebben ze een huis gekocht in de wijk Opbroek. Vier jaar geleden startte hij met zijn eigen bedrijf. Zijn motto is: "Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen."

Hoe ben je in het ondernemerschap terechtgekomen en hoe lang ben je al ondernemer?
Ik ben begonnen met werken bij timmerfabriek WEBO. Dat sprak mij wel aan en daarom ben ik een opleiding tot timmerman gaan volgen. Tijdens de opleiding heb ik een aantal jaar gewerkt bij bouwbedrijf Ligtenberg. Ik heb eigenlijk altijd al de ambitie gehad om voor mezelf te beginnen. Na het afronden van de opleiding heb ik de stap genomen om een eenmanszaak te starten. Siemerinkbouw+ bestaat inmiddels al vier jaar.

Wat houdt het ondernemerschap voor je in?
Als ondernemer kun je zelf je eigen tijd indelen. Je hebt meer vrijheid bij het maken van keuzes. Doordat je zo betrokken bent bij elk project van ontwerp tot uitvoering is elk project weer een nieuwe uitdaging waardoor je gemotiveerd aan het werk gaat. Ook kun je je eigen creativiteit verwerken in een project door in gesprek te gaan met de klant/werkgever over de wensen en deze in realiteit te veranderen.

Beschrijf eens je gemiddelde werkdag.
Een gemiddelde werkdag is lastig te omschrijven. Elke dag is anders en dat maakt mijn werk juist leuk. Dit komt doordat ik vaak bezig ben met verschillende projecten zoals een aanbouw, een overkapping, renovatie, dakkapel, veranda, schuur, kantoor aan huis en noem maar op. Ook werk ik regelmatig aan projecten in de horeca of winkelbranche. Bijvoorbeeld het verbouwen en verzorgen van een nieuwe inrichting van een restaurant of kledingzaak. We houden ons bezig met renovatie en onderhoud, bouw en verbouw en interieurbouw. Dat is dus heel divers.

Wat maakt jouw vak leuk om te doen?
Dat is wel de diversiteit van verschillende projecten. Met passie aan het werk zijn en je eigen creativiteit kunnen verwerken in de werkzaamheden. Een combinatie van stijl en comfort zodat men zich echt thuis voelt. Wij maken dromen graag werkelijkheid. Door een volledig ontwerp of met bijzondere handgemaakte elementen veranderen wij een huis in een thuis.

Welke vormen van ontspanning heb je?
Ik vind het gezellig om 's avonds even gezellig wat te eten of te drinken met familie of vrienden. Verder ga ik weleens vissen.

Had je vroeger andere ambities?
Nee, eigenlijk niet. Ik wist al vrij snel dat ik voor mezelf wilde beginnen en heb altijd ambities gehad richting de bouw.

Voor wie of waarvoor heb je bewondering?
Ik heb bewondering voor mensen die hard werken om een doel te bereiken of vol passie ergens voor gaan.

Welke toekomstplannen liggen er nog?
Zorgen dat alles mooi blijft lopen en dat we gewoon lekker kunnen doorwerken. We zijn nu vier jaar bezig en de projecten worden steeds groter. We hebben een hal gekocht waardoor we ook prefab elementen kunnen aanbieden voor bijvoorbeeld een aanbouw. Ook ben ik steeds meer bezig met interieurinrichting voor horecagelegenheden. Door deze verschillende projecten is elk project weer een nieuwe uitdaging.

Informatie
Voor meer informatie: Hans Siemerink (SiemerinkBouw+), Fuut 6, 7463 AS Rijssen. Zie ook de website

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox